Vaikka emme kesämökille pääsekään, olen grillaillut kotona
parillalla kesätunnelmaan pääsemiseksi. Nämä ihanat rommi-lime-äyriäiset
sopivat hyvin pieneksi alkuruoaksi.
Lime-rommi-äyriäiset
4:lle
- 20 kpl Jättikatkarapuja (pakaste)
- 10 kpl Kampasimpukkaa (pakaste)
- 1 dl limemehua
- 1 dl tummaa rommia
- 1 tl valkosipulia
- Chiliä maun mukaan
- 1 dl fariinisokeria
- Pakkaus salaattia/rucolaa
- Sulata kampasimpukat ja jättikatkaravut ja pyyhi ne kuiviksi. Sekoita keskenään marinadi, keitä sitä kokoon kattilassa ja jäähdytä hyvin. Lisää äyriäiset ja anna äyriäisten marinoitua ainakin pari tuntia, jopa seuraavaan päivään.
- Pujottele grillitikkuihin tai paista yksitellen, noin 3 minuuttia per puoli.
- Keitä lopusta marinadista siirappimaista, jolla voit sivellä rapuja vielä pöydässä.
- Tarjoile salaatti/rucolapedillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti