17. tammikuuta 2012

Burgundinpataa Hans Välimäen tapaan



Innostuin uuden patani ja viikonlopulta ylimääräisiksi jääneen punaviinin ansiosta tekemään ensi kertaa Burgundin pataa. Etsin pitkään jotain simppeliä reseptiä ilman sen kummempia hienouksia. Ja ilman sitä, että joutuisin jollain tavoin vahtimaan ruokaa.

Kaikkein yksinkertaisin resepti oli löytyi Hans Välimäen Makujen salaisuudet -kirjasta, ohje löytyy myös Ruokalan nettisivuilta. Mureaa pataa saimme tulokseksi, ja padassa  maistui mukavasti myös pekoni. 

Toinen Välimäen resepti Burgundin pataan (hieman monimutkaisempi) löytyy tästä linkistä, se on skannattu aikoinaan ilmestyneestä Presso-lehdestä.


Mutta se helpompi ja simppelimpi resepti siis tässä:

Burgundin pata

3-4:lle
  • 600 g naudan paistia
  • 1 paketti pekonia
  • 2 salottisipulia
  • (0,5 dl brandya tai konjakkia)
  • 4 dl punaviiniä
  • 0,5 l vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl timjamia (tai 4 oksaa tuoretta)
  • 3 laakerinlehteä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 8 pikkusipulia
  • voita ja/ tai öljyä
  • vehnäjauhoja

  1. Kuutioi liha reiluiksi kuutioiksi, pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja ota niihin pannulla (voissa tai öljyssä) kaunis väri. Siirrä lihat uuninkestävään pataan.
  2. Ruskista pannulla myös pekonit ja hienonnetut salottisipulit sekä kaada ne pataan lihojen kaveriksi. Lisää pataan puolitetut valkosipulin kynnet, punaviini ja vesi sekä mausteet.
  3. Hauduta pataa uunissa 150-175 asteessa 2-3 tuntia ja lisää joukkoon kuoritut pikkusipulit. Jatka hauduttamista vielä puolesta tunnista tuntiin ja tarkista maku.
  4. Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...