Tämä kesä on ollut Helsingissäkin niin surkea, että muutaman kerran ollaan jouduttu piknik-herkut syömään kotona kun ei olla päästy ulos puistoon nautiskelemaan.
Yksi ehdottomasti parhaista resepteistä tälle kesälle oli hedelmävartaat, jotka tein harvinaisen aurinkoiselle synttäripiknikilleni. Vartaat toki varmasti maistuisivat sellaisinaan, mutta kuohuviini-sabayon-kastike teki niistä vielä sata kertaa parempia.
Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty sampanjaa, mutta itse käytin kuivaa kuoharia ja lisäsin vielä vaniljaa.
Kuohari-sabayon
- 6 keltuaista
- 2-3 rkl sokeria
- 2 dl kuohuviiniä
- 1 vaniljatangon siemenet
- Erottele keltuaiset valkuaisista.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai vesihauteessa ja kuumenna hiljakseen seosta niin että se paksunee. Seoksen lämpötila ei saa nousta yli 83 asteen tai keltuainen erottuu.
- Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, ota se pois liedeltä ja jäähdytä se.
- Tarjoile kastike kylmänä marjojen ja hedelmien kanssa dippikastikkeena, tai kokoa annos kuppeihin/laseihin ja kaada kastiketta marjojen väliin tai päälle.
Muille piknikeille olen tehnyt tällaisia hyvin perus-kesäsalaatteja ja muita pikkunaposteltavia. Tämä mansikkainen vuohenjuusto-mozzarellasalaatti on kuin kesä itsessään.
Mansikka-vuohenjuusto-mozzarella-salaatti
- 1 laatikko italian mix -salaattia
- 1 pieni pötkö vuohenjuustoa tai 2-3 isoa kiekkoa
- Kourallinen pinjansiemeniä
- Litra mansikoita
- Tummaa ja paksua balsamicoa
- 1 pallo mozzarellaa
- Paahda pinjansiemenet pannulla.
- Puolita mansikat ja poista kannat.
- Paloittele vuohenjuusto ja mozzarella.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile balsamico-kastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti