28. heinäkuuta 2012

Piknik-ohjeita kotiin ja puistoon



Tämä kesä on ollut Helsingissäkin niin surkea, että muutaman kerran ollaan jouduttu piknik-herkut syömään kotona kun ei olla päästy ulos puistoon nautiskelemaan. 


Yksi ehdottomasti parhaista resepteistä tälle kesälle oli hedelmävartaat, jotka tein harvinaisen aurinkoiselle synttäripiknikilleni. Vartaat toki varmasti maistuisivat sellaisinaan, mutta kuohuviini-sabayon-kastike teki niistä vielä sata kertaa parempia. 


Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty sampanjaa, mutta itse käytin kuivaa kuoharia ja lisäsin vielä vaniljaa.  


Kuohari-sabayon
  • 6 keltuaista
  • 2-3 rkl sokeria
  • 2 dl kuohuviiniä
  • 1 vaniljatangon siemenet
  1. Erottele keltuaiset valkuaisista. 
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai vesihauteessa ja kuumenna hiljakseen seosta niin että se paksunee. Seoksen lämpötila ei saa nousta yli 83 asteen tai keltuainen erottuu. 
  3. Kun kastike on paksua ja kuohkeaa, ota se pois liedeltä ja jäähdytä se.
  4. Tarjoile kastike kylmänä marjojen ja hedelmien kanssa dippikastikkeena, tai kokoa annos kuppeihin/laseihin ja kaada kastiketta marjojen väliin tai päälle.


 


Muille piknikeille olen tehnyt tällaisia hyvin perus-kesäsalaatteja ja muita pikkunaposteltavia. Tämä mansikkainen vuohenjuusto-mozzarellasalaatti on kuin kesä itsessään. 

Mansikka-vuohenjuusto-mozzarella-salaatti
  • 1 laatikko italian mix -salaattia
  • 1 pieni pötkö vuohenjuustoa tai 2-3 isoa kiekkoa
  • Kourallinen pinjansiemeniä
  • Litra mansikoita
  • Tummaa ja paksua balsamicoa
  • 1 pallo mozzarellaa
  1. Paahda pinjansiemenet pannulla. 
  2. Puolita mansikat ja poista kannat. 
  3. Paloittele vuohenjuusto ja mozzarella. 
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile balsamico-kastikkeen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...