2. heinäkuuta 2012

Nirsoilu-projekti 8: Kvinoa




Nyt on pakko sanoa, että enpä muista koska viimeksi olen maistanut uutta ruoka-ainetta niin että se on ollut lentää suoraan suusta ulos. Hirvittävä suutuntuma, pahvimainen maku ja epämiellyttävä ulkonäkö tekivät kvinoasta minulle kyllä loppuelämäkseni täydellisen ein.

Johtuikohan vastenmielisyyteni siitä, että kokeilin esi-idätettyä kvinoaa ja se tavallinen olisi parempaa? Noh, tämä on nyt raaka-aine joka ei meidän perheen ruokapöytään palaa.


Tässä kuitenkin resepti jota kokeilin, inspiraation sain Perjantairesepti-blogista. 

Sitruunanaista lohta kvinoalla ja kermaviilikastikkeella

  • 400 g lohta
  • 1 sitruuna
  • sitruunapippuri
  • Kevätsipulia
  • kirsikkatomaatteja
  • Sieniä
  • Kvinoaa 2 hengelle pakkauksen ohjeen mukaan.
  • 1 prk vähärasvaista kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Sitruuna- tai mustapippuria
  • Oliiviöljyä paistamiseen
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita vesi kiehumaan.
2. Raasta sitruunankuori, sekoita siitä puolet kermaviilin joukkoon ja laita puolet lohen päälle.
3. Pilko valkosipuli pieneksi, leikkaa kevätsipulin varsiosista puolet, sekoita nämä kermaviilin joukkoon ja mausta. Anna seisoa jääkaapissa muun ruoan valmistuksen ajan.
4. Laita lohen päälle myös sitruunapippuria sekä purista puolikkaan sitruunan mehut. Laita uuniin 20 minuutiksi.
5. Kun vesi kiehuu, laita kvinoa kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Anna seistä keittämisen jälkeen 5 minuuttia.
6. Leikkaa loppu kevätsipuli, sienet ja kirsikkatomaatit. Paista hetki oliiviöljyssä ja sekoita joukkoon myös kvinoa.

x

3 kommenttia:

  1. Kvinoa, niinkuin mikä tahansa muukin on makuasia. Muttamutta, kokeilin esim. tätä:http://soppakellari.blogspot.fi/2012/06/paahdetut-kesakasvikset-ja-mintulla.html ja tuo setti sai kovasti kehuja vierailta, jotka eivät olleet kvinoaa ennen maistaneet.

    Ainakin jyvien huuhtelu ennen keittämistä on tärkeää. Jyvien pinnassa oleva saponiini on karvaan makuista. Samoin kannatan tuota keittoliemen maustamista.

    VastaaPoista
  2. Voi,miten oletkaan saanut noin huonon kuvan quinoasta. Itse olen varsinkin viime aikoina suorastaan ihastunut quinoaan. Olen tehnyt siitä tabboulehia, kroketteja ja linssikeittoonkin lisännyt.

    VastaaPoista
  3. Minä olen vasta tutustelemassa kvinoaan, mutta sen verran voin sanoa, että se tarvitsee ympärilleen makuja, vaikkapa juurikin keittoliemen maustamisen muodossa. Kahdesti olen kvinoaa tehnyt ja molemmat kerrat ovat olleet ihan onnistuneita. Ei kannata jättää kvinoakokeilua tähän yhteen kertaan! Uusi yritys, uudet mausteet - ja ehkäpä uusi elämys :)

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...