Päädyin kokeilemaan kirjasta todellista klassikkoa, ja se oli todella sen arvoista. Kastikkeen pitkä haudutusaika, johon yleensä ei riitä kärsivällisyyttä tai aikaa, on reseptin ytimessä. Lihapullista tuli aivan valloittavan mureita ja meheviä.
Olen muokannut hieman reseptiä siinä käytettävien tomaattien osalta. Omaan ohjeeseeni tulee purkillinen säilöttyjä kokonaisia luumutomaatteja jotka murskataan kattilassa perunasurvimella ja toinen purkillinen perinteisempää paseerattua tomaattimurskaa. Alkuperäinen resepti peräänkuuluttaa 500 g tomaattimurskaa ja pastaksi spagettia.
Clemenzan pasta eli lihapullia keitettynä tomaattikastikkeessa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 purkki luumutomaatteja säilykkeenä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 tl sokeria
- 400 g jauhelihaa
- parmesania
- tilkka punaviiniä
- 1 kananmuna
- suolaa
- mustapippuria
- pastaa
- Kaada kattilaan oliiviöljy ja phuiksi leikatut valkosipulit. Paista hetki mutta varo polttamasta.
- Kaada joukkoon tomaatit, murskaa perunansurvimella isot tomaatit murskaksi ja sekoittele keskilämmöllä.
- Lisää punaviini, sokeri, suola ja mustapippuri.
- Säädä liesi miedolle lämmölle ja anna kastikkeen kypsyä ainakin tunnin verran.
- Tee lihapullataikina. Riko kulhon pohjalle kananmuna, raasta sen päälle parmesania niin ettei munaa enää näy. Lisää joukkoon suolaa ja mustapippuria. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja lisää jauheliha.
- Sekoitettuasi ainekset muotoile massasta pieniä lihapullia ja nostele ne kastikkeeseen kypsymään. Keitä pullia noin 15-20 min.
- Keitä lihapullien kiehuessa pasta, sekoita lihapullakastike valmiin pastan joukkoon ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti