30. huhtikuuta 2012

Pitsaa parissa minuutissa


Vaikka rakastan ravintoloiden kiviuunipitsoja, mielestäni vallan mainiota pitsaa saa aikaiseksi sähköuunissakin. Pizzakiveä en ole vielä hankkinut, mutta ilmeisesti se on kovin mainio. 
Pitsapohjan kaulitsee parissakymmenessä sekunnissa ja pitsa viihtyy uunissa vain viitisen minuuttia, joten brunssille, illanviettoon tai juhliin voi aivan hyvin perustaa pitsabuffetin, jossa jokainen ihminen saa itse päättää mitä täytteitä pitsaansa haluaa.
Pitsalla ja sellaisella kotona usein tehdyllä taikinamössöllä, jonka päälle ladataan senttien kerros täytteitä, ei ole mielestäni mitään tekemistä toistensa kanssa. 

Pitsataikina
2:lle
  • 5 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 15 g hiivaa
Täytteet:
  • Ilmakuivattua kinkkua ja italialaista ohutta salamia
  • Paseerattua tomaattia, joka on maustettu kuivatuilla yrteillä, sokerilla ja mustapippurilla
  • Mozzarella-juustoa (pallo, ei tanko)
  • Valkosipuliöljyä (tai muutama valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna oliiviöljyn joukkoon)
  • Päälle tuoreita yrttejä tai rucolaa
  • Parmesan-juusto
  1. Sekoita hiiva ja suola yhdessä nesteeksi, kaada se veden joukkoon. Yhdistä jauhot, öljy ja hiiva/vesi ja vaivaa taikinaa kunnes siitä muodostuu kimmoisa pallo.
  2. Anna kohota tunnin verran peitettynä.
  3. Laita uuni 300 asteeseen.
  4. Jaa taikina kahtia ja aseta taikinapallo leivinpaperin päälle. Kauli siitä mahdollisimman ohut (varsinkin keskeltä) lettu ja täytä mieluisilla täytteillä. Leivinpaperi on helppo vetää pitsoineen uunipellille.
  5. Paista pitsaa uunin alatasolla noin 5 minuuttia, näet että pitsa on valmis kun mozzarellassa on muutamia ruskeita pisteitä.
  6. Voit laitaa oliiviöljyn joko ennen tai paistamisen jälkeen pitsan päälle, rucola ja yrtit sekä parmesan-juusto laitetaan jälkikäteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...