Viikonloppuna herkkuttelimme jälleen juuri tuolla sitruunalohella jälleen ja kilon lohipalasta jäi puolet "yli". Päädyin tekemään Arlan reseptipankin innoittamana lohipiirakkaa.
Muutamassa kohdassa erosin tuosta ohjeesta: kotona oli sitruunan sijasta limeä ja käytin pelkästään ruohosipulia, enkä lainkaan tilliä ruokaan. Piirakkapohjien teko ei ole myöskään suuria bravuureitani, eikä myöskään lempipuuhaani, joten olen jo vuosia käyttänyt edullisia Myllyn parhaan pakaste-piirakkapohjia kaikkiin tämän tyyppisiin ruokiin.
Lime-lohipiirakka
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, ja nosta piirakkapohjapakaste vuokaansa lämpenemään uunin päälle.
- Leikkaa nahaton lohi pitkiksi viipaleiksi ja laita laakealle lautaselle. Purista päälle limen tai sitruunan mehu, suolaa ja pippuria. Anna maustua 15 minuuttia.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, munat, mausteet, kerma ja ruohosipuli tai tilli. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja asettele lohipalat seokseen tasaisesti.
- Paista 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä ainakin vartti ennen tarjoamista, pääruoan annoksesta saa tarjoamalla sen salaatin kera.
- 300 g lohta viipaleita
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sitruunapippuria
- 1 limen tai puolikkaan sitruunan mehu
- 200 g tuorejuustoa (joko maustamaton tai yrittimausteinen)
- 1 dl kuohukermaa
- 0,5 dl tilliä tai ruohosipulia
- 3 kananmunaa
- 1 tl yrttimausteseosta
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl sitruunanpippuria tai mustapippuria
Vaikuttaa ja näyttää tosi hyvälle! Tekis mieli haukata tosta piirakkapalasta ;)
VastaaPoistaOlikin! Seuraavan kerran kokeilen tätä sitruunan kera, voi sopia paremmin tuon rasvaisen lohen kanssa kuin lime.
VastaaPoistaNam, tää menee kokeiluun! Oon tehnyt lohi-pinaattipiirakkaa monet kerrat, hyvää sekin, mutta raikkaampi vaihtoehto kyllä houkuttaa.
VastaaPoista