12. huhtikuuta 2012

Tukholmassa brunssilla: Rival

Lähdimme risteilyreissulle Tukholmaan pääsiäisenä ja pohdin pääni puhki mitä tekisimme kaupungissa pääsiäissunnuntaina. Lopulta tutkailtuani erilaisia aukioloaikoja, päädyin Historiallinen museo ja brunssi -yhdistelmään. 


Kävimme siis viehättävässä Historiska Museetissa Östermalmilla, josta kävelimme rannan kautta keskustaan ja hurautimme aivan metro-aseman vieressä olevaan Södermalmin Rival-hotelliin brunssille
Pöytävaraus oli todella tarpeen, sillä paikka oli tupaten täynnä. ABBA-yhtyeen Benny Anderssonin omistama hotelli ei ole trendikkäin paikka, enää, mitä se oli vielä 2000-luvun alussa. Mutta viehättävä paikka, hyvä palvelu ja oih, mitä herkkuja. 
Kyseessä oli todellakin täydellinen brunssikattaus seisovasta pöydästä, ja tulihan sitä ahdettua... Erikoisuutena mainittakoon pieni tartar-pihvi omassa kupposessaan sekä hurjan hyvä ceasar-salaatti, jonka sai itse koota mieleisekseen. Erikoisuutena brunssilta löytyi myös lasagnea ja kanan siipiä.


Jälkiruoista erityisen hyvää oli kardemummalla voimakkaasti maustettu porkkanakakku sekä juuri uunista tullut omena-crumble vaniljakastikeen kera. 
Paikassa oli osattu myös tehdä brunssijärjestyksestä monin pienin tavoin todella fiksu: pöydässä sai istua 1:45 h yhdellä varauksella, tuorepuristettuun appelsiinimehuun tuli pyytämättä jäitä ja kahvikupit olivat kyllin isoja!
Tuo aika istua oli niin pitkä, että ennen kuin seuraava kattaus tuli sisään, saimme istuksia puolityhjässä paikassa aivan rauhassa ja käydä terassilla nauttimassa auringosta kahvin ja tupakan kera. 


Suosittelen lämpimästi brunssia, se maksoi 240 kruunua eli 28 euroa. 
Mies nautti vielä Bloody Maryn brunssin palanpainikkeeksi, itse panostin hyviin juomiin vasta illalla laivalla. Söimme molempina iltoina ja aamuina Viking Linen Food Garden -ravintolassa ja saimme todella hyvää palvelua. Ruoat olivat myös ihan ok, erityisen säväyksen teki hurmaava maa-artisokkakeitto, joka tarjottiin persiljaöljyn ja jättikatkarapu/näkkileipä-combon kera. 
Ja pitihän sitä tax freessäkin käydä. Erikoisimpana ostoksena mukaan tarttui Alkon 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tehty kahden tähden Jaloviina :D Muut ostokset keskittyivät lähinnä hyviin keskihintaisiin viineihin sekä drinkkien tekemiseen tarvittaviin raaka-aineisiin, kuten tequilaan, rommiin ja pastikseen.
p.s. Kirjoitin aiemmin kissakuumestani. Kuume on ohi, kissa saapui eilen! 12-vuotias herra tottelee tästä lähtien nimeä Jallu (mies sitoutettiin kissaprojektiin antamalla hänen päättää uuden tulokkaan nimi...). 


Rauhallinen, puhelias ja ISO kaveri, joka ensimmäisen 12 tunnin aikana on jo kotiutunut niin, että ruokailu, wc-käynnit, turkin harjaus ja kehrääminen sekä kokonaisvaltainen rapsuttelu ovat jo kaikki onnistuneet. Rapun äänet kyllä pelottavat kissaa ihan hirveästi ja aamulla se tosin löytyi nukkumasta maton alta, mutta se kai on vielä ymmärrettävää.


Hauskinta kissassa on se, että hän on todella nirso. Syö vain yhtä ruokaa, leikkii vain yhdellä lelulla ja heittäytyy kuulema vesipaastolle, jos ruokakupista ei löydy juuri hänen kuivamurumerkkiään. Taisi olla juuri minulle sopiva löydös tämä vanheneva herrasmies. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...