1. huhtikuuta 2012

Lasagnea muffinssivuoassa


Nämä eivät ole niitä maailman kauneimpia pikku-lasagneita, mutta maistuvia. Idea on peräisin Prana and pie -blogista, ohje on tuosta kasvisversiosta mukailtu lihaversioksi.

Tähän ruokaan voisi helposti käyttää mitä tahansa kasviksia, esimerkiksi pinaattia, ja mitä tahansa jauhelihaa. 

Omassa versiossani on buffala-mozzarellaa vain koska sitä oli kaapissa, mozzarella-juustoraaste kävisi aivan yhtä hyvin.

Tämä on täydellinen pieni suolainen iltapala tai sopisi buffetpöytäänkin ja brunssille. Miksei myös pääruoaksi runsaan salaatin kera.

Lasagne-muffinssit
6 kpl
 • 10 lasagne-levyä
 • 200 g jauhelihaa
 • 1 pallo mozzarellaa
 • Tomaattikastiketta
 • Mausteita jauhelihalle
 • Merisuolaa

 1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja pastakattila tulelle. 
 2. Paista jauheliha ja mausta se mieleiseksi esimerkiksi valkosipulisuolalla, grillimausteella ja mustapippurilla.
 3. Keitä lasagnelevyt isossa kattilassa suolatussa vedessä, älä anna tarttua toisiinsa. Keitä n. 10 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä.
 4. Öljyä muffinivuoka. Astelle revittyjä tai saksittuja lasagnelevyn palasia sekä pohjaksi että sivuille. Pitkät ohuet suikaleet kiertyvät nätisti vuoan seinämiin. Laita palasia reilusti päällekkäin ja muffinivuoan reunan ylikin jotta paketti pysyy varmasti koossa kun poistat lasagnen vuoasta. 
 5. Täytä ensimmäinen kerros, leikkaa pastasta sopiva välikerros, ja täytä toinen kerros. Yhteen vuokaan mahtuu pari kerrosta, laita viimeisen pastalevyn päälle tomaattikastiketta ja mozzarellaa.
 6. Paista uunissa 30-35 minuuttia kunnes juusto on kullanruskeaa.
 7. Anna levätä vuoissa viitisen minuuttia ennen kuin alat irrottaa lasagneja. Ota terävä veitsi ja pyörittele sen avulla lasagnet irti vuoasta.
 8. Tarjoa salaatin kera tai osana buffetpöytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...