Liv pyörittää uudelleen Food Club -ohjelmaa, ja innostuin
Demon Teemu Auran ja Tommi Tuomisen parsa-savukalasalaatista keväiseksi
iltaruoaksi.Ohjelmassa tätä ehdotettiin äitienpäivälounaalle.
Ohjelmassa kundit kokkasivat tämän savusiiasta alkuruoaksi,
itseltäni löytyi kaapista savulohta joten annoksestani tuli hieman tuhdimpi.
Kaupasta löysin salaattiin espanjalaisia uusia perunoita. Kaapissa oli myös makoisaa sinappikastiketta, joten en
lähtenyt tekemään erikseen Dijon-sitruuna-salaatinkastiketta. Sen ohjetta ei
näemmä tuolta Food Clubin sivuilta löytynyt, mutta tämä resepti on esimerkiksi
samantyyppinen kuin mitä pojat ohjelmassa tekivät.
Jälkikäteen on kuitenkin sanottava, että olisi pitänyt
tehdä tuo salaattikastike itse, sillä sitruunan puraisu olisi tehnyt salaatille
poikaa. Samoin kalan olisi voinut lisätä salaattiin jälkikäteen niin että se ei
olisi ollut täysin kastikkeen peitossa.
Parsa-savukalasalaatti
2:lle
- Savukalaa
- 4 kpl vihreää parsaa
- 1 kpl punasipuli
- 5 kpl puikulaperunaa tai uutta perunaa
- 10 kpl vihreitä papuja
- salaatteja ja yrttejä
Sinappi-kastike
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl sitruunaa
- Suolaa, mustapippuria
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä kylmän veden alla.
- Keitä papuja ja parsaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia.
- Leikkaa parsat pienemmiksi, viipaloi peruna. Leikkaa punasipuli ohuiksi lohkoiksi ja revi salaatit pienemmiksi.
- Mausta kaikki aineet dijon-sitruunamehu-salaatinkastikkeella ja asettele annoksiksi tai salaattikulhoon ja asettele lopuksi kala päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti