Heston Blumenthalin mansikka-crumble. Kuva: Waitrose |
Virallisissa juhlissa tarjotaan mansikka-jälkkäriä, jonka resepti on itsensä huippukokki Heston Blumenthalin käsialaa.
Itse kuninkaallisintoilijana (oli nuorempana kuninkaallisiin erikoistunut toimittaja) aion osallistua juhliin niitä katsomalla, mutta tämä Waitrose-kaupalle tehty resepti taitaa jäädä kokeilematta noiden eksoottisten raaka-aineiden vuoksi. Mutta onpahan kirjattu ylös, jos joskus niitä tulee kaappiin hankittua.
Heston Blumenthalin mansikka-crumble8:lle
- 50 g ruokokidesokeria
- 65 g mantelijauhetta
- 50 g vehnäjauhoja
- Ripaus suolaa
- 50 g voita
- 400 g mansikoita (200g pilkottuina, 200 g puolikkaina)
- 120 g hedelmäsokeria
- 20 ml vodkaa (ei pakollinen)
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl ruusuvettä
- 20 ml seljankukkavettä
- 400 g luonnonjogurttia
- 60 g marengin paloja
- Pakastimessa kuivattuja mansikoita koristeeksi päälle
2. Tee crumble sekoittamalla sen kuivat aineet keskenään nopeasti tehosekoittimessa. Lisää voi ja sekoita muutaman sekunnin pulsseissa kunnes kaikki paakut ovat tasaantuneet. Laita sekoitus leivinpaperin päälle ja uunnin 20-30 minuutiksi kunnes kullanruskeaa. Anna jäähtyä.
3. Tee mansikka- ja ruusu-kompotti laittamalla puolet pansikoita, pieniksi pilkotut ja hedelmäsokeri kattilaan 15 minuutiksi. Lisää vodka ja sitruunamehu, nosta kattila liedelle ja keitä keskilämmöllä kuusi minuuttia kunnes seos on siirappimaista. Sijoita kattila jääveteen viilentymään. Kun seos on kylmää, sekoita joukkoon loput mansikat, ruusu- ja seljankukkavesi.
4. Sekoita kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti. Lisää 2 teelusikallista mansikkakompottia ja sekoita marmorimaisen efektin aikaansaamiseksi.
5. Kokoa annos laittamalla lasiseen tarkoilukulhoon alimmaiseksi mansikkakompotti, päälle kerma-jogurttiseos ja murustele crumble näiden päälle. Viimeistele marengin paloilla ja pakastimessa kuivatuilla mansikoilla.
Voi miten kaunis jälkkäri!!
VastaaPoista