Täytettä riittää yhteen "patongilliseen" crostineja. Niiden teko-ohjeen löydät arkistostani täältä.
Parsa-crostineja tryffeliöljyllä
- Nippu vihreää parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tryffeliöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- n. desi pecorinoa tai parmesania lastuina
- Leikkaa ja napsauta parsojen puisevat kärjet pois, leikkaa ne noin 2 cm paloiksi ja sekoita niitä oliiviöljyn kanssa.
- Paahda uunissa 3-4 minuuttia.
- Kun parsat ovat jäähtyneet, sekoita ne kulhossa sitruunamehun, tryffeliöljyn ja mausteiden kanssa.
- Laita seosta crostinien päälle ja koristele juustolla.
Parsoista innostuneena halusin tehdä myös hiljattain itse ensi kertaa hollandaise-kastiketta. Olin aina pitänyt sitä jotenkin monimutkaisena, mikään kastikemestari kun en ole, mutta sehän oli hurjan helppoa.
Minkä tahansa uuden jutun tekeminen vesihauteessa on muutoinkin aina ihnan turvallista. Valion koekeittiö on tehnyt Hollandaisesta kivan videonkin, resepti löytyy nettisivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti