18. toukokuuta 2012

Ihanan pehmeät sämpylät

Olen aiemminkin todennut että en ole mikään leipojaihminen, se pikkutarkkuus ei sovi minulle joka haluaa mieluummin kokkailla hieman suuripiirteisemmin. Minulle oli jäänyt trauma joskus aikoinani valmistamistani kivikovista sämpylöistä ja harvemmin niitä tuon kokemuksen muistaessa on sitten tullut tehtyä.


Vapaapäivän aamuna kun kissa herätti jo kuudelta päätin kuitenkin rohjeta taas leivonnan pariin. Kauniita nämä eivät ole ja niiden saaminen pellille oli meilenkiintoinen urakka... Mutta pehmeitä ja hyviä sämpylöitä tuli!


Pehmosämpylöiden ohjeen löysin Marttojen keskustelupalstan sivuilta.


Pehmeitä sämpylöitä helposti

  • 50 g hiivaa tai pussi kuivahiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 3/4 dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 5 dl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
  1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää suola, siirappi, öljy. Lisää lämmitetty vesi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet.
  2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kohota.
  4. Leivo sämpylät ja anna kohota muovin alla. 
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 min

3 kommenttia:

  1. Oi mitä sämpylöitä! Pakko varmaan viikonloppuna itsekin leipasta pari pellillistä pakkaseen tällasia ihanuuksia!

    VastaaPoista
  2. Törmäsin samaan ohjeeseen joskus. Sittemmin etsinyt sitä kuumeisesti - ja tässä se nyt on, paras sämpyläohje! Kiitos!

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...