Jos reseptin
nimi on ”Man pleasing chicken”, voiko olettaa että se on muuta kuin mailman maukkainta.
Tämä
blogimaailmassa pitkään pyörinyt resepti pääsi illallislistalleni viime
viikolla ja voi pojat se oli sen arvoista.
Hurjan
yksinkertaisen ruoan tekemisessä ainoa hankaluus oli se, että typerässä
lähikaupassani on harvoin tarjolla marinoimatonta kanaa. Tämä onnistuisi
varmasti hyvin myös rintaleikkeille tehtynä, mutta käytin itse tähän kanan
reisi ja koipi-paloja.
Jos sinulla
ei ole dijonia, vaahterasiirappia tai riisiviinietikkaa kotona, osta ihmeessä pullot
näitä. Voit käyttää loput ainekset vaikka sashimiin ja amerikkalaisiin
pannukakkuihin ja dijonia voi punkea mukaan jokaiseen marinadiin ja
kastikkeeseen. Ja tietenkin voit tehdä lisää tätä järkyttävän hyvää kanaa.
Sinappi-riisiviinietikka-vaahterasiirappi-marinoitua
kanaa
2:lle
- Puolisen kiloa marinoimattomia kanan reisi ja koipi-paloja
- 1.2 dl Dijon-sinappia
- 0,6 dl vaahterasiirappia
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- Rosmariinia
- Suolaa
- Pippuria
- Sekoita yhteen dijon, vaahterasiirappi ja riisiviinietikka, pyörittele kananpalat siinä.
- Paistaa 200-asteisessa uunissa yhteensä 40 minuuttia, käännä palat 20 minuutin kohdalla. Jos teet ruoan kanan rintafileistä, paista niitä vain 20 minuuttia.
- Ripottele uunista tulleen kanan päälle suolaa, pippuria ja rosmariinia ja tarjoile kana salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti