9. toukokuuta 2012

Paras kanamarinadi koskaan


Jos reseptin nimi on ”Man pleasing chicken”, voiko olettaa että se on muuta kuin mailman maukkainta.

Tämä blogimaailmassa pitkään pyörinyt resepti pääsi illallislistalleni viime viikolla ja voi pojat se oli sen arvoista.

Hurjan yksinkertaisen ruoan tekemisessä ainoa hankaluus oli se, että typerässä lähikaupassani on harvoin tarjolla marinoimatonta kanaa. Tämä onnistuisi varmasti hyvin myös rintaleikkeille tehtynä, mutta käytin itse tähän kanan reisi ja koipi-paloja.

Jos sinulla ei ole dijonia, vaahterasiirappia tai riisiviinietikkaa kotona, osta ihmeessä pullot näitä. Voit käyttää loput ainekset vaikka sashimiin ja amerikkalaisiin pannukakkuihin ja dijonia voi punkea mukaan jokaiseen marinadiin ja kastikkeeseen. Ja tietenkin voit tehdä lisää tätä järkyttävän hyvää kanaa.

Sinappi-riisiviinietikka-vaahterasiirappi-marinoitua kanaa

2:lle
  • Puolisen kiloa marinoimattomia kanan reisi ja koipi-paloja
  • 1.2 dl Dijon-sinappia
  • 0,6 dl vaahterasiirappia
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • Rosmariinia
  • Suolaa
  • Pippuria
  1. Sekoita yhteen dijon, vaahterasiirappi ja riisiviinietikka, pyörittele kananpalat siinä.
  2. Paistaa 200-asteisessa uunissa yhteensä 40 minuuttia, käännä palat 20 minuutin kohdalla. Jos teet ruoan kanan rintafileistä, paista niitä vain 20 minuuttia.
  3. Ripottele uunista tulleen kanan päälle suolaa, pippuria ja rosmariinia ja tarjoile kana salaatin kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...