25. toukokuuta 2012

Nirsoiluprojekti osa 7: Tonnikala ja maksa

Nirsoiluprojektini ei ole unohtunut mihinkään, ja olinkin viime viikonloppuna uusien ruokien maistamisessa aivan vauhdissa. Saman illan aikana maistoin ensimmäistä kertaa tonnikalaa ja toista kertaa elämässäni maksaa.

Yksi lempiravintolani Helsingissä jo vuosia on ollut Gastone, jossa on rennon kiva italialainen tunnelma ilman mitään pönötystä. Kesäisin paikassa on ihanaa olla pienellä sisäpihan terassilla.

Gastonen henkilökunta on myös aina aivan yhtä ihania ja paikkaan tuleekin palattua aina uudelleen.

Söimme alkuruoaksi antipasto-lautasen, jossa yhtenä ruokana oli tarjolla tonnikalamössöä, sen nimeä nyt paremmin tietämättä :D Olin täysin ällikällä lyöty: se ei maistunutkaan tai haissutkaan sellaiselle etovalle purkkitonnikalalle lainkaan ja söinkin sitä hyvällä ruokahalulla.

Niin edistynyt en ole, että tilaisin itselleni pääruoaksi jotain mistä en ole varma pidänkö siitä. Siksi närpsinkin mieheni maksaa, joka oli aivan ihanaa. Sopivan paahtunutta pinnalta ja hurmaavan mehukasta sisältä.

Aikaisemmin oli maistanut yhden pienen palan maksaa KuuKuussa ja näistä kokemuksista vakuuttuneena taidan olla valmis valmistamaan joko maksaa kotona tai ottamaan maksaa ravintolassa pääruoaksi. Ystäväni ovat kovasti kehuneet myös Sikalan eli Sea Horsen maksan laadukkuutta. Innolla odotan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...