Kävimme
ensimmäistä kertaa Helsingin Koiton grillissä muutama viikko sen avaamisen
jälkeen marraskuussa 2011 ja paikka oli totisesti mieleemme. Tyylikäs sisustus,
ihania pikkupaloja menussa ja hyvä palvelu.
Palasimme paikkaan 28.4. lauantaina kun odottelimme The Brand New Heavies-yhtyeen konsertin alkua. Paikan fiilis oli täysin erilainen. Odottelimme
pitkän tovin istumaan pääsyä, sen jälkeen todella pitkän tovin että saimme
ruokalistat. Sen jälkeen taas yhtä pitkän tovin ennen kuin tultiin kysymään
juomatilauksia ja niin edes päin. Palvelu oli töksähtelevää ja hätäistä.
Huomautuksen
jälkeen saimme vettä pöytään, samoin myös täydellisen pimeään ravintolapöytään jopa
kynttilän jotta menun lukeminen onnistui (pahoittelut kuvien laadusta, mukana oli vain kännykkäkamera ja paikka oli tosiaan sysimusta).
Pikkuannoksien menu oli muuttunut viime näkemästä, kaikkein eksoottisimmat itämaiset maut oli
karsittu listalta pois. Tilasimme siis grillattuja jättikatkaravun pystöjä ja
avocadopyreetä, porsaankylkeä ja lasimestarin coleslawta, lihapullia ja paprikamojoa,
taleggio-juustoa ja viikunaa sekä poronpaahtopaistia ja balsamico-sieniä.
Yksittäisinä nämä annokset maksaisivat 5 € kpl, mutta enemmän tilaamalla saa
alennusta, nämä kuusi annosta siis viiden hinnalla.
Ongelmat
alkoivat heti: tarjoilijatar ei kirjoittanut tilaustamme ylös, joten en ihmetellyt
että hän joutui tulemaan sitä uudelleen kysymään.
Juusto oli kuulemma
loppunut alakerran keittiöstä, joten saimme kaksi katkarapuannosta hyvitykseksi.
Muuten hyvä, mutta ravut eivät olleet grilliä nähneetkään: täydellisen haaleat
ja puoliraa’at jättikatkaravut eivät maistuneet miltään, kuten ei avocadopyreekään.
Poron paahtopaisti oli taas todella maukasta, samoin lihapullat ja porsas.
Juusto
kuitenkin ilmaantui pöytään, mutta taleggion päälle oli lätkäisty grillattuun
halloumiin tarkoitetut höysteet: jogurttikastike ja paahdettu munakoiso. Eivät
muuten sopineet taleggion kanssa yhtään… Kun valitimme asiasta, saimme toki
juustonpalasemme viikunoiden kera pöytään.
Viiniksi
valitsimme Casa Emma Chianti Classicoa, joka toimi ihan hyvin perusviininä, ei
kuitenkaan ehkä ihan 56 euron arvoinen ollut. Tarjoilijan viiniotteesta muuten
tuli mieleen että eikö ravintola-alan kouluissa enää opeteta perusasioitakaan?
Viiniä roiskui pöydälle kaadettaessa, mieheni maistettua tyttö tokaisi ”ai että
kelpaa”, viinipullosta jäi valumaan pisaroita pöydälle ja kertaakaan illan
aikana hän ei täyttänyt lasejamme.
Vai kenties
tämä kuuluu paikan rentoon bistro-henkeen?
Toki tämä
tarjoilijatar itsekin huomasi että ilta ei nyt ehkä mennyt ihan niin kuin piti
ja antoi meille 50 prosentin alennuksen ruoasta. Vaikka se kuulosta komealta,
käytännössä se oli toki vain noin 10 euroa ja laskumme loppusumma kohosi kuitenkin yli 80
euroon alkudrinkkien kanssa.
Noh,
kannattaako paikkaan sitten mennä uudelleen? Jos kyseessä on iso seurue, joka
haluaa maistella jotain pientä oluttuopin ääressä, suosittelen paikkaa
lämpimästi. Romanttiselle illalliselle kahden? Ehkä ei.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti