10. toukokuuta 2012

Täydellinen lohturuoka: Nakkikastike ja keitetyt perunat

Joskus on vain pakko saada sellaista lohturuokaa että kaikki ajatukset palaa lapsuuteen. Klassinen tomaattipyreellä höystetty nakkikastike ja keitetyt perunat on yksi niistä annoksista johon itselläni tulee jättimäinen himo aina silloin tällöin. 

Nirso kun olen, minulle käy vain ja ainoastaan HK:n Aito-nakeista valmistettu kastike. Aina silloin tällöin yritän tehdä nakkikeittoa jostain muusta ja syömättähän se jää. Grillattavissa makkaroissa olen aivan yhtä nirso: Jos ei ei ole Campingia, se ei minun suuhuni päädy.

Reseptin pohjana olen käyttänyt tällaista Kodin Kuvalehden perinteisen nakkikastikkeen reseptiä. Mitään laihdutusruokaa tämä ei ole, mutta kuohu/ruokakerman poisjättämisellä saa toki kalorimäärää alas.


Nakkikastike

4:lle


  • 1 pakkaus HK:n Aito-nakkeja
  • 1 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl vettä
  • 1/2 lihaliemikuutio
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 iso keltasipuli tai 2 pienempää
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sinappia
  • 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
  1. Kuullota silputtu sipuli ja lisää pannulle puolen sentin/sentin paksuisiksi leikatut nakinpalaset. 
  2. Kun nakit ovat saaneet väriä, ripottele pannulle vehnäjauhot ja ruskista seosta. 
  3. Lisää vettä pienissä erissä ja sekoita jatkuvasti. Lisää joukkoon pieneksi silputtu lihaliemikuution puolikas.
  4. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia ja mausta sen jälkeen halutessasi kermalla, tomaattipyreesllä, sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  5. Anna kiehahtaa uudelleen ja tarjoile. 

2 kommenttia:

  1. Ihan pakko kommentoida tuota Campingia - siinä missä muut haluavat A-luokan "parempia" makkaroita, minä en suostu laittamaan suuhuni muuta kuin Campingia. Olen myös nakeissa krantun puoleinen - tosin minä en syö kuin Wigrenin herkkunakkeja :)

    VastaaPoista
  2. Haa, ihanaa että löytyy myös muita jauhomakkaroiden ystäviä. Taisin kirjoittaa muuten tuossa hieman muunneltua totuutta: olen joskus syönyt HK:n aito nakkien lisäksi Wotkinsin Sörkän nakkeja, ihan hyviä, mutta ei ollenkaan sama asia...

    Samoin toki espanjalaiset ja italialaiset makkarat maistuvat. Mutta Camping on ykkönen näin perinteisessä grillausmeiningeissä ehdottomasti. Kunpa pääsisi tänä kesänä edes kerran mökille tätä maistamaan!

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...