14. maaliskuuta 2012

Älä usko pakkausten paistosuosituksia porsaan sisäfileessä

Lapsena en innostunut porsaanlihasta, sillä söimme sitä niin usein. Se oli halpaa, ja varmasti olisi ollut hyvääkin, ellei se olisi ollut aina täydellisen valkopippurin makuista ja harmaata, kovaa känttyä.


Jos olen jotain oppinut elämässäni ruoanlaitosta, se on se että porsasta, varsinkaan sisäfilettä ei saa paistaa liikaa. Grillissäkin porsaan kyljyksiä tohotetaan jopa parikymmentä minuuttia, kun pari minuuttia riittäisi vallan mainiosti. 


Eron paistoajoissa huomaa varsinkin kun tehdään porsaan sisäfilettä. Pakkaukset usein kehoittavat paistamaan niitä 45 minuuttia tai tunnin. Paistolämpötiloiksi tarjotaan pakkauksissa myös uskomattoman korkeita lämpötiloja. 


En käytä itse lämpömittaria, mutta olen havainnut puolen tunnin paistoajan olevan juuri sopivan. Tässäkin on varmasti sata koulukuntaa miten asiat tulisi tehdä ja ravintolakeittiöt ovat asia erikseen, mutta tämä on minun "annathan porsaanlihan olla mehevää" -koulukuntani :D


Porsaan sisäfile kerma-sinappikastikkeella

 • Porsaan sisäfile
 • Kuohukermaa
 • Soijaa
 • Dijon-sinappia
 • Mustapippuria
 • Suolaa
 • Grillimaustetta


 1. Ota file huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.
 2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 
 3. Paista pannulla filen pinnat kiinni ja laita uunivuokaan tai -pellille. Mausta esimerkiksi grillimausteella ja paista 30 minuuttia. 
 4. Peitä uunista pois otettu file foliolla ja anna olla peitettynä 10 minuuttia. 
 5. Tee lihan vetäytyessä kastike: kaada kuohukerma pannulle, laita joukkoon 1 rkl soijaa, 2 tl Dijonia tai muuta sinappia ja keitä kasaan pienellä lämmöllä 10 minuuttia.
 6. Leikkaa liha paloiksi ja nauti kermaisen sinappikastikkeen, lisäkekasvisten ja perunoiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...