Nigella Lawson teki tätä ihanaista ruokaa keväällä
Suomessa näkyvässä ohjelmassaan, ja laitoin sen heti muistiin. Tukeva ruoka
pitkän työpäivän jälkeen oli haaveissa pitkään, sopivien chorizo-makkaroiden
etsintä kesti hieman.
Yritin käydä ostamassa chorizoja Hakaniemen hallista,
mutta raaka-makkarat olivat Reinin lihassa niin jäässä, että olisi pitänyt ostaa
koko kaukalollinen makkaraa, monta kiloa! Niin isoa pakastinta perheemme ei
omista, joten tyydyin Lidlin Dulano-merkin chorizoihin.
Laitoin pikkaisen enemmän mausteita vuokaan kuin Nigella
ja käytin paloiteltuja koipireisipaloja. Uusia perunoita ei nyt myöskään
vuodenajasta johtuen löytynyt :D Vaihdoin myös oreganon basillikaan ihan sen
vuoksi koska oregano oli päässyt itseltäni loppumaan. Mielestäni melkein mikä
tahansa yrttimauste tai niiden sekoitus sopisi tähän. Appelsiinista en oikein
välitä ruoanlaitossa, joten korvasin sen runsaalla valkosipulilla.
Suosittelen sivuun ehdottomasti valkosipulimajoneesia.
Tämä määrä sopii tällaiseen metalliseen paistovuokaan. Jos teet
ruoan korkeareunaisella pellillä, tuplaa annos jotta chorizojen ihanaa
paprikaista öljyä varmasti leviää kaikkialle.
Alkuperäinen ohje Nigellan sivuilla.
Kana-chorizo-perunapannu
2:lle
- Pari lorausta oliiviöljyä
- 3 koipireittä, leikkaa ja revi kahtia
- 300 g chorizo-makkaraa
- 500 g perunoita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 tl yrittimaustetta
- 1 tl paprikamaustetta
- 1 tl valkosipulisuolaa
- Punasipulia isoina lohkoina
- Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen.
- Kaada öljy vuoan pohjalle ja leikkaa kanan koipireidet kahtia.
- Kääntele kananpaloja öljyssä, lisää mukaan perunat, sipulit ja muutaman sentin pituiset makkaranpalaset. Ripottele päälle mausteet ja hiero ne huolellisesti kaikkialle pannuun.
- Paista yhteensä tunti uunin keskitasolla, kääntele perunoita ja kanoja öljyyn puolivälissä paistamista.
- Nauti valkosipulimajoneesin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti