23. maaliskuuta 2012

Luksusta arkeen: Tryffelipasta

Olen taas uudelleen innostunut Nigellasta Livillä pyörivän ohjelman ansiosta. Simppeleitä helppoja arkiruokia, joissa on jumalainen luksuksen tuntu. Mitä muuta voisi ihminen toivoa?

Kirjoitinkin aiemmin matkastamme Firenzeen, josta toimme tuliaiksi mustia tryffeleitä. Miehelläni ja minulla oli pitkään kestänyt vitsi siitä, että koska kokkaan hänelle aamiaiseksi tryffelimunakasta, ja niin reissun jälkeen teinkin. Mies ihastui tryffelin makuun vielä enemmän kuin minä, joten Helsingin vanhasta kauppahallista tarttui mukaan myös tryffeliöljyä. 

Pullo on maannut kuitenkin liki käyttämättömänä. Kun en itse ole valtaisa tryffelifani, on tuntunut oudolta sitä  ruokiin alkaa punkeamaan. Nigella teki ohjelmassaan kuitenkin niin hyvännäköistä tryffelipastaa, että sitä olin valmis kokeilemaan. Ja nautinkin koko kulhollisen itse arkipäivän lounaana, pientä luksusta elämään :-)


Ps. Kiitos kaikista kommenteista joita sain tekstiini jossa etsin apua kirppisasiantuntijoilta. Olen nyt sitten huomenna 24.3.2012 menossa ensi kertaa elämässäni Valtterin kirppikselle Helsinkiin. Olen hinnoitellut kaikki kamat nyt täysin hatusta, hyvin alakanttiin mielestäni. Kiitokset varoitteluista haaskoista, jännittää ihan hirveästi miten päivä sujuu. Kamaa on aivan valtavasti, jännä nähdä mistä tulee nyt sitten "hittituotteita". Laukkuja on hirveästi, dvd:itä, kirjoja, vaatteita, pelejä, astioita ja niin edelleen.

Nigellan tryffelipasta
 • Spagettia
 • Suolaa
 • 1 muna
 • 3 rkl kuohukermaa
 • 3 rkl parmesan-juustoa
 • Muutama tippa tryffeliöljyä maun mukaan
 • Valkopippuria
 • 1 rkl voita

 1. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. Keitä spagettia kaksi minuuttia vähemmän kuin minkä pakkaus antaa ohjeeksija varmista että se on al dente. 
 2. Sekoita kulhossa muna, tryffeliöljy, kerma, valkopippuri ja parmesan. 
 3. Ota desin verran pastan keitinlientä talteen, valuta se ja laita pasta takaisin samaan kattilaan missä keitit sen. Laita mukaan ruokalusikallinen voita ja desi keitinvettä. Sekoita. 
 4. Sekoita pasta joukkoon muna-sekoitus ja sekoittele kunnes koko spagetti on kastikkeen peitossa. Tarkista maku, eli tarvitseeko se lisää suolaa tai tryffeliöljyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...