2. maaliskuuta 2012

Kanaa pinjansiemenillä ja parsakaalilla, eli melkein terveysruokaa...


Kerroin rakkaudestani parsakaaliin edellisessä postauksessani. Sitä saa laittaa reilusti myös tähän risotto-tyyliseen ruokaan. Muuntelin hieman reseptiä jonka löysin jenkkiläisen luomu/lähi/terveysruokakauppa Whole Foodsin iPad-palvelusta kun laitoin sinne hakusanoiksi riisi ja kana, resepti löytyy myös toki heidän nettisivuiltaan.


Alkuperäisessä respetissä on tietenkin kaupan arvoihin kuuluen tummaa riisiä, mutta kun sitä ei ollut kaapissa ja risotto-riisiä oli kilokaupalla, käytin sitä. Lisäsin myös mukaan omia lempimausteitani, alkuperäisessä reseptissä kun vältellään suolaa mielestäni hieman liian äärimmäisyyksiin asti.  


Hyvää ruoassa on se, että se valmistuu yhdessä kattilassa kerralla. Ja niin, se maistuu ihan älyttömän hyvältä kun kermainen risotto yhdistyy hampaissa rouskuviin pinjansiemeniin. 


Riisiä kanan ja parsakaalin kera


4:lle
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Joko kolmen koipi-reisi-palan lihat tai 2-3 rintafilettä
  • 2,5 dl riisiä
  • 1 parsakaali
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl valkosipulisuolaa
  • 1 tl savustettua paprikamaustetta
  • Vajaa desi pinjansiemeniä
  1. Kiehauta kattilassa 1 ¼ dl vettä, laita sipuli ja valkosipuli kattilaan ja anna kiehua kuusi minuuttia.
  2. Kaada sekaan kana, riisi ja kasvisliemi. Mausta.
  3. Anna kiehahtaa, laita kansi päälle ja anna poreilla miedolla lämmöllä puoli tuntia.
  4. Lisää parsakaali mukaan, laita kansi takaisin ja anna olla pienellä lämmöllä kunnes parsakaali ja riisi ovat valmiina, noin 10 minuuttia.
  5. Ota kattila liedeltä ja anna levätä viitisen minuuttia.
  6. Nosta kansi pois, sekoita, sekoita mukaan timjami ja pinjansiemenet. Tarjoile.

1 kommentti:

  1. Mmm, näyttää hyvälle! Sulle ois pieni tunnustus mun blogissa (ja samalla vähän haastettakin), käy kurkkaamassa :)

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...