9. maaliskuuta 2012

Maailman kostein ja pehmein mokkapala: THE cokis-kakku


Coca-cola-kakku oli jotain, josta olin kuullut, mutta en koskaan maistanut. Kun tätä herkkua nyt Pinterestin kautta löytyneen ohjeen innoittamana lähdin kokeilemaan, olivat odotuksetkin korkealla. Jonkinlaista myyttistä mainetta maailman parhaana kakkuna nauttiva cola-kaakao-mokkapalahenkinen jälkiruoka todella oli paras leivonnainen ikinä. Simpsoneiden Comic Book Guyn sanoin: the best cake ever.  


Sokeria tähän tuli niin että välillä hirvitti, mutta kyllä se oli sen arvoista. Cokishan ei tässä maistu juuri lainkaan, mutta se tuo tähän ekstana sokerisuutta ja kuohkeutta. Voin vain kuvitella tämän rasva- ja kaloripommin jälkkärinä kesän piknikeillä. Ja aivan selvää on, kaikki muut mahdolliset mokkapala-tyyppiset reseptit (myös äitini ohje, snif) saavat antaa nyt kotikeittiössäni tälle kakulle tilaa. Miksi tehdä jotain kuivempaa, kun voi saada jotain näin mehevää.


Lisäksi resepti on helppo ja valmistuu vain muutamaa kulhoa ja pannua käyttäen. Lisäksi kakku on uunissa vain puoli tuntia, joten se tulee nopeasti pöytään. Pähkinät voi helposti jättää ohjeesta pois, ne tuovat vain pinnalle hieman jotain rouskuteltavaa. Ja jos järkyttävä määrä tomusokeria kuorrutteessa saa sinut haukkomaan henkeäsi, laita puolet ja kuorrutteesi on tuolloin juoksevampaa, mutta aivan yhtä makoisaa.


THE cokis-kakku


Kakku:
  • 4,8 dl vehnäjauhoja
  • 4,8 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • ½ tl kanelia
  • 2,4 dl voita
  • 0,6 dl kaakaojauhetta
  • 2,4 dl coca-colaa
  • 1,2 dl maitoa tai piimää
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljauutetta
Kuorrute:
  • 1,2 dl voita
  • 0,6 dl kaakaojauhetta
  • 1,2 dl coca-colaa
  • 9,5 dl tomusokeria                                                                            
  • Kourallinen pähkinöitä (esimerkiksi pekaani, hassel- tai cashewpähkinöitä)
  1. Rasvaa noin 20 cm x 30 cm-kokoinen astia ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja pannulla tai kattilassa yhteen voi, kaakaojauhe, coca-cola ja maito tai piimä. Sekoita ja keitä kunnes se kiehahtaa.
  3. Sekoita huolellisesti nämä kaksi seosta ja kunnes se on hieman jäähtynyt, sekoita mukaan munat ja vanilja.
  4. Kaada rasvattuun vuokaan ja paista 30 minuuttia tai kunnes kakku on valmis eli hammastikku on puhdas kun upotat sen kakkuun.
  5. Tee kuorrute sekoittamalla pannulla keskenään coca-cola, voi ja kaakaojauhe. Pyörittele kiehahtaneen kuorrutteen sekaan tomusokeri, sekoita kiiltäväksi ja tasaiseksi.
  6. Pilko pähkinät ja sekoita ne kuorrutteeseen.
  7. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna jäähtyä vähintään viitisen minuuttia.
  8. Kakku maistuu mainiolta myös seuraavana päivänä suoraan jääkaapista otettuna tai oltuaan hetken mikroaaltouunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...