22. maaliskuuta 2012

Nirsoiluprojekti osa 5: Leivokset petit fours -tyyliin

Kuulostaa ehkä hassulta, mutta olen niin nirso, että olen elämässäni maistanut ehkä kolmea eri leivosta, ja pitänyt aidosti niistä vain yhdestä: sellaisesta vadelma-leivoksesta, jossa marjat on hyydytetty pintaan. 


Nirsoiluprojektini nimissä päätin myös hemmotella itseäni käymällä ihanassa Ekbergin Bakeryssä Helsingin Bulevardilla. Suloiset miniatyyrileivokset, jotka ovat siis suoria jäljennöksiä paikan isommista herkuista, olivat ostolistallani. 


Tällä kertaa oli tarjolla näitä pieniä makeita paloja: tuossa on mukana vasemmalla oleva ruskea tuhatlehtileivos (melko mitätön turhake, maistui lähinnä vain toffeelle), oikealla kolmella kuopalla koristeltu perunaleivos (aivan käsittämätön, miksi kukaan haluaisi syödä tällaista? Maistui pahville jossa päällä on sokeria) ja erilaisia bebe-tyyppisiä paloja (kaikki olivat ällömakeita, en pistä suuhuni uudelleen).  Mazariini, tuo vaaleanpunainen keskellä jossa on keltainen koriste, sisältää omenahilloa, mutta oli myös niin öklön makea, että tuntui kuin hampaat sulaisivat suusta. 


No ei toki niin huonoa ettei jotain hyvääkin: keltainen suorakulmio on zolaika, joka on tehty pähkinäiseen pohjaan ja siinä päällä oli munavoikreemi, oikein täyteläinen ja maukas. Niinkin täyteläinen, että tuli mieleen että isompaa palaa en olisi välttämättä halunnutkaan ahtaa sisääni. Marjapetitfoursit olivat myös hyviä, samoin perinteinen brownie. 


Palat maksoivat 1,40 € kappale. Niin huikean kauniita nämä ovat, että jos tiedät ystäviesi tai muiden rakkaidesi leivoksia rakastavan, vie näitä kylään mennessäsi kasa tuliaisiksi. Englantilaisen teen jälkiruokana nämä toimisivat myös hienosti tai siis toki minkä tahansa illallisen päättävinä, kahvin kanssa tarjoiltavina petit fourseina.  Katso Ekbergin sivuilta lisää. 
http://www.cafeekberg.fi/patisseries/listPatisserie/petitfours
Ekberg Bakery täytti hiljattain 160 vuotta ja uudisti sen kunniaksi pakkauksensa ja nettisivustonsa. Nyt pakkauksissa on ihanan moderni henki vanhaa kunnioittaen. Olen aina rakastanut myös turkoosin, vaaleanpunaisen ja tummanruskean yhdistelmää joka näissä pakkauksissa nykyään on. 
En toki elä vain leivoksilla, joten nappasin mukaan matkaan samalla myös keskikokoisen quiche lorrainen, vanhan suosikkini jonka tiedän maistuvan minulle huoneenlämpöisenä ja olevan siten helppo lounas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...