Sain inspiraation kevätauringosta tehdä viikonloppuna aamiaiseksi
hedelmäsalaattia. Poimittuani omat muut suosikkini kärryyn (kiiviä, banaania,
appelsiiniä ja passionia) käteeni osui sharon (tai persimmon englanniksi/persimoni
suomeksi), tuo tomaatilta näyttävä mutta luumulta maistuva hedelmä. Tai näin
oli aiemmin lukenut.
Onneni oli, että kaupassa oli harvinaisen kypsiä hedelmiä: kuoressa oli pieniä ruskeita
pisteitä, jotka käytännössä ovat siis sokeria. Mitä ruskeampi, sitä makeampi hedelmä.
Juurikin hauskasti luumulta maistuva sharon sopi hedelmäsalaattiini täydellisesti, ja tunnen nyt itseni taas aivan hölmöksi kun en tätäkään ollut aiemmin maistanut. Nopealla googlettelulla sharonista voisi valmistaa vaikka hilloa, käyttää sitä kekseissä tai kastikkeissa. Jätetään nämä hienoudet vielä kuitenkin mietintämyssyn alle.
Muutoin nirsoilu-projektini etenee ihan hyvin. Tämä oli
jo neljäs uusi raaka-aine tälle vuodelle, joista kolme kokeilemaani, maa-artisokka,
maustamaton jogurtti ja sharon, jäävät ehdottomasti osaksi ruokavaliotani. Vain
yksi maistamani uusi raaka-aine, pavut, saavat edelleenkin maata ruokakaupassa ilman että
minä niihin vapaaehtoisesti kosken.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti