11. maaliskuuta 2012

Nirsoilu-projekti osa 5: Frozen yoghurt


Kuva: Yobot
Koska olen ollut tällainen ruokavammainen koko ikäni, en ole koskaan maistanut myöskään frozen yogurtia. Tilaisuus tähän tuli, kun Töölöön Runeberginkadulle (54 a) avattiin maaliskuun alussa Yobot-niminen kahvila, joka keskittyy nimenomaisesti tähän kylmään herkkuun.

Mainoslauseenaan he ovat maalanneet ikkunaansa hauskasti ”Yhtä hyvää kuin pehmis, mutta terveellisempää ja parempaa”. Yobot toimii mielestäni hauskasti: ensin valitset, minkä kokoisen kulhon haluat. Pienin kulho vetää noin 100 grammaa ja se maksaa muistini mukaan 2,90 €. Makuja oli testaushetkellä kolme: vanilja, mansikka ja sekoitus.

Sen jälkeen valitset mitä koristuksia valitset: valikoimaa on suklaa-toffee-palloista, Pätkis-paloista, suklaakekseistä, pähkinärouheesta ja manteleista strösseleihin. Lopuksi annoksen voi kuorruttaa joko suklaa-, toffee- tai mansikkakastikkeella.

Itse otin pienen vaniljajogurtin, johon laitoin päälle keksejä ja strösseleitä. Mies lähti mansikkalinjalle, jonka päälle tuli toffeepalloja ja toffeekastiketta. Vaniljajugurtti maistui mielestäni kivasti hieman sitruunaiselle, kirpsakalle mutta ei kirpeälle. En ehkä kokonaan hylkää rakastamaani pehmis-jäätelöä, mutta tämäkin nirsoilu-projektin osio todisti, että voin syödä näemmä melkein mitä tahansa ja näytän pitävän suuresta osasta kokeilemiani uusia ruokia. (Ne pavut olkoon toivottavasti tämän vuosiprojektin ainoa vamma).

Kuva Yobot.
Liiketila on sisustettu kivasti jättimäisellä graffitilla ja sen värimaailma on ihanan kirkas: oranssi-turkoosi-valkoinen. Paikasta saa myös suomalaiseen tapaan tietenkin kahvia. Kivaa on myös, että saa itse sekä kaataa jogurttia masiinasta että lisäillä ”mausteet”: voi maistaa joko niin vähän, tai niin paljon kuin haluaa.  

Käykää siis ihmeessä moikkaamassa kivoja kahvilanpitäjiä Helsingin Töölössä, katsokaa lisää kuvia mestasta heidän Facebook-sivuiltaan, josta myös nämä kuvat ovat peräisin. Annoksia saa tietenkin myös mukaan ja kesällä tästä paikasta on todella lyhyt matka Töölönlahden puistikkoon jugurtista nautiskelemaan. Paikka on auki ti-su klo 11-18.

Kuvat: Yobotin Facebook-sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...