Näin aikoinaan AVA-kanavan Market Kitchen -ohjelmassa
chorizo-makkarareseptin joka jäi päähäni kummittelemaan. Kun bongasin Eat &
Joy -maatilamarketista vuoden 2008 luomuyrittäjien Ilmajoen Makkaramestareiden chorizoa (70 €/kg-hintaan)
oli perjantai-illan resepti päässäni valmis. Lisäinnoitusta hain Foodista-blogista.
Tämä pata kävisi pääruoasta jos viereen keittäisi riisiä tai pastaa. Itse
tyydyimme napostelemaan herkkuja sellaisenaan eli noukimme herkkuja padasta
suoraan tuoreen leivän päälle. Tapas-tyyppisenä alkupalana tämä toimisi hyvin, parhaiten ehdottomasti iltapalana.
Tässä ruoassa jos missä on luovuudelle tilaa, heittele pataan mukaan sitä mitä kaapeista löytyy: vain tomaatti, valkosipuli ja chorizo ovat ehdottoman tärkeitä mielestäni.
Chorizo-katkarapu-tomaattipata
2:lle pääruokana, 4:lle alkuruokana tai iltapalana
- 200 g chorizo-makkaraa
- 400 g isoja katkarapuja
- 1 purkki tomaattia paloina liemessä
- 1 purkki tomaattipyrettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 tl chilimaustetta
- 2 tl paprikamaustetta
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl valkosipulisuolaa
- 1 laakerinlehti
- (Loraus punaviiniä)
- Pilko chorizo ja valkosipuli. Kuumenna padassa oliiviöljyä miedolla lämmöllä ja anna valkosipulien paistua öljyssä muutama minuutti
- Laita pataan mukaan chorizot, tomaatti ja mausteet ja anna kiehua pienellä lämmöllä 30 min-2 tuntia.
- Laita kuoritut ja kypsynnetyt katkaravut mukaan viimeiseksi ja anna niiden lämmetä noin 3 minuuttia.
- Poista laakerinlehti.
- Tarjoile tuoreen leivän päällä ja oluen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti