7. helmikuuta 2012

Lohikeitto kermaan tehtynä

Kermaiseen lohikeittoon sain innoituksen Mimosalsan blogista, kiitos siitä. Vaikka kaikkia tuossa blogissa listattuja raaka-aineita ei löytynyt ja lohikin oli pakastettua, oli lopputulos paras syömäni kermainen lohikeitto ikinä. Itse käytin suolana savustettua Maldonin merisuolaa, sopi täydellisesti tähän keittoon.

Lopputuloksessa oli uskomattoman ihana kermaisuus, mutta ei rasvaisuus. Kokeile, tätä talvea kun tuntuu vielä piisaavan :D

Kermainen lohikeitto
4:lle
  • 1 l kalalientä
  • 300 g pussi pakastettua lohta paloina
  • 1 sipuli
  • 4-6 isoa perunaa
  • Keittojuurespussi tai pari porkkanaa, lanttua, palsternakka yms.
  • 1 laakerinlehti
  • 8 maustepippuria
  • voita kuullotukseen
  • 3 dl kermaa
  • Merisuolaa
  • Sokeria
  • Tuoretta tilliä

  1. Hienonna sipuli, paloittele lohi noin parin sentin kuutioiksim kuori ja paloittele juurekset.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja kuulosta siinä sipulisilppu.
  3. Kaada joukkoon kalaliemi ja mausteet.
  4. Kun keitos kiehuu, lisää perunat ja anna kiehua 10 minuuttia.
  5. Lisää joukkoon muut juurekset keittele viitisen minuuttia.
  6. Lisää lohipalat keittoon ja anna niiden kypsyä hiljaa 10–15 minuuttia. Tarkista kalan ja juureksien kypsyys.
  7. Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
  8. Säädä maku kohdilleen: tarkista suolaisuus ja lisää vastamauksi ripaus sokeria. Laita joukkoon osa tillistä, säästä osa pöytään niin että lisäät sen jokaisen annoksen päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...