Lopputuloksessa oli uskomattoman ihana kermaisuus, mutta
ei rasvaisuus. Kokeile, tätä talvea kun tuntuu vielä piisaavan :D
Kermainen lohikeitto
4:lle
- 1 l kalalientä
- 300 g pussi pakastettua lohta paloina
- 1 sipuli
- 4-6 isoa perunaa
- Keittojuurespussi tai pari porkkanaa, lanttua, palsternakka yms.
- 1 laakerinlehti
- 8 maustepippuria
- voita kuullotukseen
- 3 dl kermaa
- Merisuolaa
- Sokeria
- Tuoretta tilliä
- Hienonna sipuli, paloittele lohi noin parin sentin kuutioiksim kuori ja paloittele juurekset.
- Kuumenna voi kattilassa ja kuulosta siinä sipulisilppu.
- Kaada joukkoon kalaliemi ja mausteet.
- Kun keitos kiehuu, lisää perunat ja anna kiehua 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon muut juurekset keittele viitisen minuuttia.
- Lisää lohipalat keittoon ja anna niiden kypsyä hiljaa 10–15 minuuttia. Tarkista kalan ja juureksien kypsyys.
- Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
- Säädä maku kohdilleen: tarkista suolaisuus ja lisää vastamauksi ripaus sokeria. Laita joukkoon osa tillistä, säästä osa pöytään niin että lisäät sen jokaisen annoksen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti