20. helmikuuta 2012

Mozzarella-lihapullat



Rakastan kaikkea minikokoista, enkä koskaan voi jättää kauppaan sen vuoksi suloisia pieniä mozzarellapalloja. Tässä ruoassa ne ovat elementissään lihapullien sisällä. Mozzarellan tilalla pullan sisään voisi kietaista hyvin myös fetapalasia.  

Itse olen jotenkin niin surkea lihapullanpaistaja pannulla, että laitan ne aina kypsymään uuniin. Ttoki nämä pannullakin onnistuisivat. 



Itse nautimme näitä viimeksi spagetin ja tomaattikastikkeen kera, olisivat toki mitä parhaimpia dippilihapullia illanistujaisiin tai muuhun vastaavaan tarkoitukseen.


Mozzarellalihapullat
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl parmesaania
  • 2 rkl persiljaa, oreganoa, basilikaa tai muuta tuoreyrttiä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 2 munaa
  • Rasia mini-mozzarellapalloja

  1. Hienonna valkosipulit ja yrtit ja sekoita ne jauhelihan joukkoon.
  2. Lisää munat, loput mausteet sekä parmesan seoksen joukkoon.
  3. Ota ruokalusikallisen taikinaa ja muotoilee se kuppiin toiseen käteen. Aseta keskelle mozzarellapallo ja kääri pallo kokoon.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Laita nokare voita pannulle ja paista pullon kaunis pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...