On pakko myöntää, että en edes ihan tarkalleen tiedä missä on Kiuruvesi, mutta sen nyt tiedän, että juustoa siellä osataan valmistaa.
Hankin sattumalta Eat & Joy -maatilatorilta Helsingin Kluuvista alennuksessa ollutta Savujussi-juustoa ja olen rakastunut. Olen vuosien varrella maistellut paljon näitä suomalaisia pikkutilojen juustoja, ja tämä menee ehdottomasti Kolatun vuohenjuuston kanssa kärkeen.
Lievästi savunarominen, tahmea ja rasvainen edam-tyyppinen juusto pitää sisällään 35 % rasvaa ja suolaa 2 prosenttia. Ja tyyristä lystiähän tämä toki on. 250 gramman paketti maksaisi 30,80 €/kg-hinnalla noin 8 euroa, mutta 30 prosentin alennuksella vain 5,5 euroa.
Kiuruveden Kareliatuotteet -yhtiön Lumola.fi-nettisivuilta selviää että tuotteet ovat 100 prosenttisesti lisäaineettomia ja että tämä yksi juustolan viidestä tuotteesta. Hupaisana yksityiskohtana mainittaakoon, että yrityksen juustola sijaitsee paikallisen ABC-huoltamon tiloissa ja siellä voi paikan päällä seurata juustojen valmistusta.
Ruisleivän päällä tämä juusto oli täydellisen taivaallista, mutta mihin ruoanlaittoon muuta kuin ruokaisaan salaattiin tätä voisi käyttää? Ideoita?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti