2. helmikuuta 2012

Suklaamoussella täytetty piiras ja Piiat-elokuvan torttu


Tiesitkö että Yhdysvalloissa vietettiin kansallista suklaakakkujen päivää 27. tammikuuta? Enpä tiennyt minäkään, mutta nauratti aika paljon kun sen huomasin ja tajusin että samana päivänä olin itsekin suklaakakkusta vääntänyt.

Mutta asiaan: tein jo aiemmin alennusmyynneistä löytämästäni Otavan Suklaaherkut-kirjasta makoisia muffinsseja jotka maustoin Marianne Crush -rouheella.

Viikonloppuna päätin tehdä samasta kirjasta myös suklaatorttua jälkiruoaksi. Olisin oikeammin halunnut tehdä viime aikojen suosikkikirjani ja elokuvani eli Piiat-elokuvasta/kirjasta tuttua suklaatorttua, mutta itselläni ei tuohon aineksia löytynyt enkä ehtinyt niitä lähteä hakemaan.

Mutta tämä suklaamoussetorttu oli aivan jumalaisen hyvää. Itse en enää tuohon päälle lähtenyt laittamaan kaakaojauhetta tai tomusokeria, sillä jäähtyneen moussen pinta oli mielestäni kauniin rouhea sellaisenaan.

Laitan tämän perään tuon Piiat-elokuvan/kirjan Minnyn suklaatortun ohjeen, jonka olen suomentanut naiselta, joka teki nuo kaikki elokuvan tortut.

Suklaatorttu suklaamoussella täytettynä

Murotaikinaan:
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 200 g kylmää voita paloina
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 munankeltuainen
  • ripaus suolaa
  • jauhoa työpöydälle
  • kuivattuja herneitä pohjan paistamiseen
Mousse:
  • 300 g tummaa suklaata
  • 6 dl kuohukermaa
  • 4 munankeltuaista
  • Päälle:
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl tomusokeria
  1. Nypi jauhot, voi, kaakaojauhe, tomusokeri, keltuainen ja suola taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo, kääri se tuorekelmuun ja pidä tunti jääkaapissa.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele torttuvuoka. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä torttupohjan kokoiseksi ja vuoraa vuoka taikinalla. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja tee haarukalla pohjaan reikiä.
  3. Leikkaa leivin paperista vuoan kokoinen ympyrä, nosta se taikinan päälle ja peitä kuivatuilla herneillä. Paista pohjaa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi ja jäähdytä pohja kokonaan vuoassa.
  4. Paloittele suklaa moussea varten. Kiehauta kattilassa 1 ½ dl kermaa ja sulata suklaa siinä koko ajan sekoittaen. Jäähdytä suklaakerma.
  5. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja toisessa kulhossa munankeltuaiset keskenään vaahdoksi. Yhdistä keltuaisvaahtoon ensin suklaakerma ja sen jälkeen kermavaahto.
  6. Levitä suklaamousse torttupohjalle, tasoita pinta ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
  7. Juuri ennen tarjoilua ripottele koko tortun päälle kaakaojauhetta ja sen päälle vielä halutessasi tomusokeria.
  8. Voit tarjota tortun kermavaahdon ja esimerkiksi vadelmien kera.
Kuvassa Minny elokuvasta Piiat (The Help)
Kävin katsomassa tänä syksynä Piiat-nimisen elokuvan ja lainasin kirjan myös saman tien kirjastosta. Kathryn Stockettin kirja oli viime vuoden suurin hittikirja Yhdysvalloissa. Se on nyt ehdolla myös vuoden parhaaksi elokuvaksi Oscar-gaalassa ja sen päätähdet ovat omissa kategorioissaan myös ehdolla kultaisen patsaan saajiksi. 


Kirja kertoo 1960-luvun etelästä, eli jokaisella itseään kunnioittavalla valkoisella naisella on musta apulainen. En paljasta juonesta sen enempää kuin sen, että tämä suklaapiirakka näyttelee suurta roolia kirjassa ja elokuvassa.Tämä on siis se resepti jolla piiraat elokuvaan tehtiin

Huomaa että tuo makeuttamaton maitotiiviste on siis todella tuota evaporated milk -tuotetta, ei condensed milkiä. Helsingissä tuota makeuttamatonta tuotetta saa ainakin WTC:n Behnfordsilta, myös heidän verkkokaupastaan.

Minnyn suklaatorttu
  • 1 valmis piirakkataikinapohja tai pakaste
  • 3,5 dl sokeria
  • 3 rkl kookosjauhoa
  • 4 rkl sulatettua voita
  • 2 kananmunaa vatkattuna
  • 1 ¾ dl kuppia makeuttamatonta maitotiivistettä
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ¼ tl suolaa
  • Kermavaahtoa tarjoiluun 
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Laita piirakkapohja vuokaan ja pistele pohja haarukalla. Peitä pohja foliolla ja paista 15 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 5 minuuttia.
  3. Vispaa yhteen sokeri, kookosjauho, voi, munat, maitojauhe, vanilja ja suola.
  4. Kaada seos paistettuun piirakkapohjaan ja paista 45 minuuttia. Suojaa taikinareunat folionpalasilla noin puolessavälissä paistoa.
  5. Tarjoa kermavaahdon kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...