Helppo jälkiruoka syntyy pähkinöiden ja
maitosuklaan suloisesta yhdistelmästä. Kaksikerroksinen pieni kakkupala
maistuisi toki varmasti myös yksikerroksisena, mutta näin tähän jälkkäriin saa
helposti näyttävyyttä.
Tämä määrä taikinaa oli juuri sopiva tällaiseen
metalliseen paistovuokaan. Leivinpaperi pysyy hienosti paikoillaan vuoassa ja
reunoilla kun tiputat muutaman vesitipan vuoan pohjalle ja ”liimaat” näin
leivinpaperin vuoan pohjaan kiinni.
Alun perin resepti on peräisin BBC Good Food -lehdestä (04/2011)
ja olen muokannut sitä hiukan suomalaisiin mittoihin.
Pistaasi-maitosuklaaneliöt
12 kpl
- 200 g maitosuklaata
- 150 g kuorittuja pistaaseja
- 2 dl tummaa ruokokidesokeria
- 200 g pehmeää voita
- 2 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 150 ml kermaviiliä
- Ota voi sulamaan hyvissä ajoin ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Sekoita tehosekoittimessa 125 grammaa pistaaseja, 75 grammaa suklaata ja puolet sokerista pieneksi jauheeksi.
- Yhdistä kulhossa voi, kananmunat, jauhot, sokeri, suola ja maito. Laita seokset yhteen ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Paista 40 minuuttia ja jäähdytä.
- Sulata suklaa, sekoita joukkoon kermaviili ja anna jäähtyä sen hetken että se on levitettävää.
- Pilko loput pistaasit veitsellä.
- Halkaise jäähtynyt kakku puoliksi, levitä toisen palan päälle suklaaseosta ja laita puhdas kakku sen päälle. Levitä päällimmäiselle kerrokselle suklaata ja koristele pistaasihakkeluksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti