Oman perheeni suosikki dipiksi oli valkosipulinen
majoneesi aioli, jota löytyy ihan tuubissa useimmista kaupoista. Myös erilaiset
curry-majoneesit sopivat hienosti.
Innoituksen reseptiin sain hollantilaisesta ihanasta Kayotic-blogista
ja tuunasin sitä himppasen tulisemmaksi versioksi.
Hunaja-sinappimarinoituja kananpaloja pekonissa
4:lle
- 4 kanan marinoimatonta rintapalaa
- 20 palaa pekonia (2 pakettia)
- 3 rkl hunajaa
- 2 rkl karkeaa sinappia, esimerkiksi Dijonin Whole grain
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl savustettua paprikamaustetta
- 1 tl chilimaustetta
- yrttejä
- suolaa
- pippuria
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa kananrinnat neljään osaan, sormen paksuisiksi.
- Mausta kananpalat kuivamausteilla ja kääri ne yksitellen pekoniin.
- Sekoita yhteen hunaja, sinappi ja sitruunamehu. Sivele marinadilla kananpalat päälipuolelta ja laita uuniin.
- Anna paistua 10 minuuttia, jonka jälkeen ota kanat ulos, käännä ne, levitä marinadia toiselle puolelle ja paista toiset 10 minuuttia.
- Dippaa esimerkiksi aioliin ja nauti.
Onpa herkullisen näköisiä, pakko kokeilla joskus! Erilaiset dipit on niin ihania ja tekee ruuasta paljon parempaa :)
VastaaPoistaJoo, dipit on elämän suuria pieniä iloja :D Se lilassa tuubissa tuleva aioli on ihan jääkaapin perusvarusteita, se sopii melkein kaiken ruoan kanssa niin loistavasti yhteen, erityisesti perunoiden dippaamiseen tietenkin.
VastaaPoistaNiin on, multakin löytyy samainen tuubi jääkaapista :) Joskus vois kokeilla omatekoista aiolia, ihan vaan huvin vuoksi.
VastaaPoista