18. helmikuuta 2012

Kaunis calzone kotikonstein



Vaikka meidän perheessä ollaan suuria pizzan ystäviä, en ole aiemmin kokeillut tehdä itse calzonea. Ja en enää varmaan kokeile tehdä sitä millään muulla tavalla, oli tämä sen verran hauska lopputulos.

Ihanaa oli, että ”lettien” ansiosta hieman viilenneestä calzonesta pystyi riipimään siivuja suoraan suuhun. Sopii siis rentoon koti-iltaan kun ei tarvitse hienostella tippaakaan.

Letittämiseen löysin innoituksen Squidoo-blogista.


1. Tee pizzataikina (esimerkiksi tällainen resepti löytyy Myllyn parhaan pitsajauhopaketin kyljessä)
2. Valmista tomaattikastike tai käytä valmiskastiketta.
3. Tee taikinasta neliön muotoinen suoraan leivinpaperin päälle.
4. Levitä tomaattikastike, valitsemasi täyte ja mozzarellajuusto pohjan päälle keskelle niin että se vie noin 1/3 kaikesta tilasta.
5. Viillä veitsellä noin sentin välein molemmat taikinareunat tasaisesti.
6. Nosta kummaltakin puolelta vuorotellen yksi suikale täytteen päälle.
7. Voitele voilla ja paista noin 25 minuuttia 190 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...