Vaikka meidän perheessä ollaan suuria pizzan ystäviä, en
ole aiemmin kokeillut tehdä itse calzonea. Ja en enää varmaan kokeile tehdä
sitä millään muulla tavalla, oli tämä sen verran hauska lopputulos.
Ihanaa oli, että ”lettien” ansiosta hieman viilenneestä calzonesta
pystyi riipimään siivuja suoraan suuhun. Sopii siis rentoon koti-iltaan kun ei
tarvitse hienostella tippaakaan.
Letittämiseen löysin innoituksen Squidoo-blogista.
1. Tee pizzataikina (esimerkiksi tällainen resepti löytyy
Myllyn parhaan pitsajauhopaketin kyljessä)
2. Valmista tomaattikastike tai käytä valmiskastiketta.
3. Tee taikinasta neliön muotoinen suoraan leivinpaperin
päälle.
4. Levitä tomaattikastike, valitsemasi täyte ja
mozzarellajuusto pohjan päälle keskelle niin että se vie noin 1/3 kaikesta
tilasta.
5. Viillä veitsellä noin sentin välein molemmat
taikinareunat tasaisesti.
6. Nosta kummaltakin puolelta vuorotellen yksi suikale
täytteen päälle.
7. Voitele voilla ja paista noin 25 minuuttia 190
asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti