Kun mieheni selvisi perjantain lumimyräkän keskeltä
viimein kotiin töistä, suuntasimme hotelli Kämpiin viikonloppua viettämään.
Satasella irronnut tarjoushuone oli jälleen hintansa väärtti. Tällä kertaa
halusimme syömään Kämp Brasseriehin, sillä yleensä käytämme vain hyväksi
huonepalvelua.
Pakkasen vuoksi täysin tyhjä ulkoterassi oli mainio
valinta: kaiuttimista kuului lempimusiikkiamme 1950- ja 1960 jazzia ja olimme
ainoat ruokailijat terassin puolella.
Alkuruoiksi tilasimme fenkolisen jokirapurisoton ja Roquefort
etanoita, molemmat olivat aivan jättihyviä.
Pääruoaksi valitsimme aivan huippuhyvän Scandinavian
platterin kahdelle. Se piti sisällään muun muassa punajuurigraavattua siikaa, leppäsavustettua
siikaa, chilisiä sinisimpukoita, juuriselleri-porkkanasalaattia, sahramiaiolia,
avokadodippiä ja savustettuja katkarapuja.
Parhaimmillaan tämä olisi varmasti ollut
kesähelteellä, mutta maistui toki talvellakin.
Viiniksi sekä alku- että pääruoille valitsimme
saksalaisen Sauvage Rieslingin Rheingausta Georg Breuerin tilalta.
Jälkiruokaa eli suklaata ja drinkkejä siirryimme nautiskelemaan baarin puolelle, kieleni vei mennessään erityisesti Hemingway daiquri (Havana club, limemehu, greippimehu, sokerisiirappi ja marachino-kirsikka) ja Between the sheets -drinkit (Dupont calvados, Havana club, Merlet triple sec, sitruunamehu).
Aamulla nautiskelimme aamiaisesta, mies tosin nurisi
sen hinnan ja laadun olevan pielessä. Hän olisi maksanut 33 euron aamiaisesta
maksimissaan 25 euroa. Itse kun en koskaan koske mysli/jogurtti/puuro tai
munakokkeli-osastoihin, olen toki hieman samaa mieltä. Sunnuntaina 5.2. paikka
aloitti muuten ensimmäistä kertaa brunssit. Sen hinta on myös 33 euroa.
Iltapäivällä kotiin päästyämme suuntasimme
toppavaatteissa Ravintolapäivän ykköskohteeseemme B-Smokeryyn. Angel Filmsin
poikien teltta Oopperatalon kupeessa oli tupaten täynnä piiskaavasta
lumisateesta ja purevasta pakkasesta huolimatta.
Otimme yhdet molempia tarjolla olleita annoksia eli
yhden Pulled pork burgerin (8 €) ja yhden Beef brisket klassikkoleivän (6 €). Kundeilla oli mennyt päivän aikana lihaa yhteensä 160 kiloa!
Molemmat olivat huippuhyviä, erityisen vaikutuksen
teki makea bbq-kastike ja lihan mureus. Olisi pitänyt ottaa toiset kotiin take
awayna…
Olimme ajatelleet mennä Olympiastadionin alueelle katsomaan hetkeksi Talviklassikko-ottelua screeniltä kaakaon kera ja ostamaan HIFK-krääsää,
mutta pettymys oli suuri kun kuulimme että myyntitelttojen luokse ei pääse
ilman lippua.
Lumisade loppui äkisti ja nappasin vielä muutaman
kuvan kauniista kotikulmistamme.
Illalla fiilistelimme vielä maailman parhaalla
kermaisella lohikeitolla, reseptin laittelen julki huomenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti