Tai oikeastaanhan nämä ovat eräänlaisia suolaisia muffineja,
erona tosin se että ”taikinana” käytetään voitaikinaa. Superhelppoa, ja oi, niiiiin hyvää.
Satsaa hyvään mature cheddariin, se maksaa vaivansa
takaisin, ja on ainakin omassa S-marketissani samanhintaista kuin vähemmän
kypsytetty versio.
Tästä määrästä tulee 14 kappaletta näitä rasvaisia
makupaloja, eli käytännössä 12 kappaleen muffinivuoka ja kaksi ylimääräistä
jotka täytyy laittaa paperivuokiin.
Resepti on peräisin Fine Dining -lehden Appetizers-erikoislehdestä
vuodelta 2011, määrät olen kääntänyt ja muuntanut suomeksi, muun muassa siis tuon
voitaikinan määrän pakkauksen mukaan.
Pekoni-purjo-cheddar mini-quichet
14 kpl
- 500 g pakkaus voitaikinalevyjä
- 2 pakettia pekonia
- 3 isoa purjoa
- 1,5 dl maitoa
- 1,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 2,5 dl raastettua cheddar-juustoa
- 2 isoa munaa
- 2 ison munan keltuaiset
- 2 tl timjamia
- ¼ tl muskottia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Jauhoja kaulimiseen
- Voita ja öljyä muffinivuokien rasvaamiseen
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota voitaikina sulamaan.
- Pilko pekonit paloiksi ja laita ne kypsentymään kylmälle paistinpannulle. Kun pekonit ovat valmiita, siirrä ne talouspaperin päälle kuivumaan, mutta jätä osa pekonin rasvasta pannuun.
- Paista pilkotut purjot pekoninrasvassa, noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita yhteen maito, kerma, munat, keltuaiset, cheddar, timjami, muskotti, suola ja pippuri. Lisää seokseen pekoni ja purjo.
- Voitele muffinivuoka kevyesti.
- Voit leikata kaulituista voitaikinalevyistä joko ympyröitä muotilla tai asetella neliöt vuokiin niin että kaikki reunat peittyvät.
- Laita jokaiseen vuokaan noin ruokalusikallinen pekoni-purjo-seosta.
- Paista 20 minuuttia tai kunnes päällys on kullanruskeaa.
- Nauti joko brunssilla, buffet-pöydässä, iltapalana tai salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti