9. helmikuuta 2012

Sitruunatorttu helposti


Halusin tehdä jotain todella simppeliä jälkiruokaa ilman suurta tiskimäärää ja väkerrystä. Ihana ja helppo resepti löytyi Kotikokista.
Tarjoile ehdottomasti vaniljakastikkeen kanssa. Ihan sellainen Valion kaupasta löytyvä valmiskastike sopii hullun hyvin.
Sitruunatorttu

Pohja:
  • 2 munaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  •  1 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua voita

Täyte:
  • 2 dl vettä
  • 1,25 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta eli noin 1 sitruunan kuori
  • 4 rkl sitruunan mehua eli noin yhden sitruunan mehu
  • 2 rkl maizenaa tai perunajauhoja
  • 25 g voita

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele sekä korppujauhota piirakkavuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Lisää muna-sokerivaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  4. Lisää lopuksi sulatettu voi.
  5. Paista 15–20 minuuttia.
  6. Sekoita päällystettä varten kattilassa munat, vesi, maizena tai perunajauhot, sitruunankuori ja -mehu sekä sokeri.
  7. Keitä vatkaten kunnes seos sakenee.
  8. Lisää voi.
  9. Täytä pohja seoksella.
  10. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia ja tarjoile sen jälkeen vaniljakastikkeen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...