Nämä eivät ole välttämättä mailman kauneimpia muffineita, mutta uhkea maku korvaa rujomman ulkomuodon. Uskomattoman hieno mustikan, kanelin ja voin maku yhdistettyinä toisiinsa sai ainakin meidän perheen ahmimaan näitä hulluna.
Itse ostin tätä varten talvisin sikamaisen kalliita espanjalaisia pensasmustikoita, mutta oli sen arvoista kyllä.
Resepti on peräisin allrecipes.comista.
Mustikkamuru-muffinit
8-10 kpl
Taikina:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 ¾ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ dl kasvisöljyä
- 1 muna
- ¾ dl maitoa
- 2,5 dl mustikoita
Päälle:
- 1 ¼ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 55 g voita pieneksi kuutioituna
- 1 ½ tl kanelia
- Yhdistä jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Yhdistä toiseen öljy, muna ja maito.
- Yhdistä seos ja lisää joukkoon mustikat.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin.
- Sekoita yhteen päälle tarkoitetun muruseoksen ainekset. Tee voipaloista niin pieniä kuin saat, ainakin noin puolen sentin kokoisia kuutioita. Ripottele seos vuokiin taikinan päälle.
- Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja nauti hieman viilenneinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti