Tämä on toinen osa nirsoiluprojektiani, jossa yritän tämän vuoden aikana syödä reippaasti ruoka-aineita joita en ole aiemmin maistanut. Tammikuun aikana olen ehtinyt testata jo maa-artisokkaa.
Intialainen ja nepalilainen ruoka on minulle tuttua ja suurta suosikkiani, mutta tietyin reunaehdoin, eli ilman jogurttia tai kookosta.
Innostuin tästä happamasta jogurtista tehdessäni siitä kastiketta kebabeille ja kun vielä löysin kaupasta Santa Marian Tikka Masala -valmiskastiketta, oli helpon jogurtti-kanan resepti päässäni valmis.
Hyvää oli, kaikkein onnellisin olin tietenkin siitä että olen taas saanut ruokarepertuaariini uuden raaka-aineen.
Jogurtti-kanaa
2:lle
350-400 g maustamatonta kanaa (suikaleina tai suikaloi rintafileistä)
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl yrttisuolaa
4 valkosipulin kynttä
2 dl ruoanlaitto- tai kuohukermaa
- Yhdistä suikaleinen kana, desi maustamatonta jogurttia ja kaksi valkosipulin kynttä. Anna marinoitua joko yön yli tai ainakin pari tuntia.
- Laita jogurttikastike myös maustumaan: desi jogurttia, 2 valkosipulin kynttä ja yrttisuola.
- Laita marinoitu kana, kerma ja Tikka masala -kastike miedolle lämmölle pannulle. Kiehauta, pienennä lämpöä ja anna muhia noin 15 minuuttia.
- Tarjoile riisin ja kylmän jogurttikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti