11. helmikuuta 2012

Amerikkalaisia pannukakkuja


Pieni vaiva, iso palkinto. Näiden amerikkalaisten pannukakkujen teko kestää vain parikymmentä minuuttia ja palkitsee tekijänsä kuohkealla ja herkullisella aamiaisella. Itse nautimme näitä vain vaahterasiirapin ja tomusokerin kanssa, mutta näitähän voisi maustaa vaikka vaniljalla, banaanilla, suklaahippusilla, marjoilla tai millä vain. Usein näitä tarjotaan myös jäätelön ja kermavaahdon kera.

Resepti on, kenenkäs muun, Martha Stewartin

Vinkki muuten americanan rakastajille: Stockmannin herkusta saa nyt tavaratalon 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suloisia piskuisia lasisia Coca-Cola-pulloja, 250 ml. Stockalla on pakkauksen mukaan aloitettu tarjoilla cokista jo vuonna 1936 Soodalähde-baarissa, itse olin kuvitellut aina juoman tulleen Suomeen vasta vuoden 1952 kesäolympialaisiin. 

Meillä kun on keittiössä pientä Coca-Cola-teemaa, niin pakkohan näitä oli hankkia. En tiedä vielä miten hyödynnän tyhjät pullot, jotain niistä olisi kivaa tehdä. Ideoita?

Amerikkalaiset pannukakut

4:lle, noin 12 kpl
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 240 ml jauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 240 ml maitoa
  • 2 rkl voita tai öljyä
  • 1 iso muna

  1. Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen ja sinne astia tai alusta johon voit kerätä valmiit pannukakut pysymään lämpiminä.
  2. Ota kaksi kulhoa: sekoita pienessä kulhossa yhteen jauhot, sokeri, suola ja leivinjauho. Sekoita toisessa astiassa muna, maito ja voi.
  3. Lisää kuivat aineet nesteeseen. Sekoita aineet sekaisin, älä ylisekoita tai yritäkään saada taikinasta ohutta.
  4. Paista pannulla keskilämmöllä, normaalinkokoiselle pannulle mahtuu kolme pientä pannukakkua.
  5. Käännä pannukakku kun sen pintaan tulee ensimmäiset kuplat, noin minuutti tai kaksi per puoli.
  6. Nauti lämpiminä.

3 kommenttia:

  1. Tästä reseptistä on tullut meidän viikonlopun aamiaisten kuningatar, uskomattoman hyviä!

    VastaaPoista
  2. Ja vielä: Noista kokispulloista voisit tehdä upean valaisimen, esim.: http://parolanasema.blogspot.com/2011/02/kevattunteita-ja-kierratysvalaisin.html

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana vinkki! Meille on kertynyt noita pulloja vielä lisää, joten tollasen kyllä teen ehdottomasti kesälomalla!

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...