14. helmikuuta 2012

Hunaja-sinappimarinoituja kananpaloja pekonissa

Tämä ruoka sopii hienosti yhdeksi palaksi rentoon tv-iltaan, brunssille tai naposteltavaksi oluen kanssa noin muutoin vain. Tulisuutta voi hyvin säännöstellä käyttämillään mausteilla tai dipeillä.

Oman perheeni suosikki dipiksi oli valkosipulinen majoneesi aioli, jota löytyy ihan tuubissa useimmista kaupoista. Myös erilaiset curry-majoneesit sopivat hienosti.

Innoituksen reseptiin sain hollantilaisesta ihanasta Kayotic-blogista ja tuunasin sitä himppasen tulisemmaksi versioksi.

Hunaja-sinappimarinoituja kananpaloja pekonissa
4:lle
  • 4 kanan marinoimatonta rintapalaa
  • 20 palaa pekonia (2 pakettia)
  • 3 rkl hunajaa
  • 2 rkl karkeaa sinappia, esimerkiksi Dijonin Whole grain
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl savustettua paprikamaustetta
  • 1 tl chilimaustetta
  • yrttejä
  • suolaa
  • pippuria

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Leikkaa kananrinnat neljään osaan, sormen paksuisiksi.
  3. Mausta kananpalat kuivamausteilla ja kääri ne yksitellen pekoniin.
  4. Sekoita yhteen hunaja, sinappi ja sitruunamehu. Sivele marinadilla kananpalat päälipuolelta ja laita uuniin.
  5. Anna paistua 10 minuuttia, jonka jälkeen ota kanat ulos, käännä ne, levitä marinadia toiselle puolelle ja paista toiset 10 minuuttia.
  6. Dippaa esimerkiksi aioliin ja nauti. 

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä, pakko kokeilla joskus! Erilaiset dipit on niin ihania ja tekee ruuasta paljon parempaa :)

    VastaaPoista
  2. Joo, dipit on elämän suuria pieniä iloja :D Se lilassa tuubissa tuleva aioli on ihan jääkaapin perusvarusteita, se sopii melkein kaiken ruoan kanssa niin loistavasti yhteen, erityisesti perunoiden dippaamiseen tietenkin.

    VastaaPoista
  3. Niin on, multakin löytyy samainen tuubi jääkaapista :) Joskus vois kokeilla omatekoista aiolia, ihan vaan huvin vuoksi.

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...