Olin ostanut jo aikaa sitten Marianne Crush -pussin mutta
en keksinyt mihin murskaa oikein käyttäisin. Päätin kokeilla yhdistää murskaa Suklaaherkut-kirjan (Otava) suklaamuffinssireseptiin ja makea lopputuloshan siitä
syntyi.
Marianne-karkki-muffinit
12 kpl
Muffinit
- 1 Marianne Crush -pussi
- 200 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 dl voita
- 1 muna
- 1 dl kermaviiliä
- 4 rkl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 3 rkl kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
Päälle:
- Marianne Crush -paloja
- 2 dl kermavaahtoa
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
- Sulata voi, lisää sen joukkoon paloiteltu suklaa ja anna sulaa koko ajan sekoittaen.
- Sekoita keskenään maito, muna, kermaviili, Marianne crush -palat (noin 2/3 pussista) ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola.
- Lisää sulatettu suklaaseos ja maitoseos jauhoihin ja sekoita varovaisesti.
- Annostele taikina joko voidellulle muffinipellille tai muffinipellin syvennyksissä oleviin paperivuokiin ja tasoita pinta.
- Paista noin 25 minuuttia.
- Anna jäähtyä täysin ennen päällyksen tekoa.
- Vaahdota kermavaahto ja anna sen olla kylmässä muffinien koristeluun saakka.
- Koristele muffinit kermavaahdolla ja ripottele päälle Marianne-seosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti