31. tammikuuta 2012

Marianne Crush -muffinit



Olin ostanut jo aikaa sitten Marianne Crush -pussin mutta en keksinyt mihin murskaa oikein käyttäisin. Päätin kokeilla yhdistää murskaa Suklaaherkut-kirjan (Otava) suklaamuffinssireseptiin ja makea lopputuloshan siitä syntyi. 

Marianne-karkki-muffinit

12 kpl

Muffinit
  • 1 Marianne Crush -pussi
  • 200 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 dl voita
  • 1 muna
  • 1 dl kermaviiliä
  • 4 rkl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa

Päälle:
  • Marianne Crush -paloja
  • 2 dl kermavaahtoa           

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
  2. Sulata voi, lisää sen joukkoon paloiteltu suklaa ja anna sulaa koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita keskenään maito, muna, kermaviili, Marianne crush -palat (noin 2/3 pussista) ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaakao ja suola.
  4. Lisää sulatettu suklaaseos ja maitoseos jauhoihin ja sekoita varovaisesti.
  5. Annostele taikina joko voidellulle muffinipellille tai muffinipellin syvennyksissä oleviin paperivuokiin ja tasoita pinta.
  6. Paista noin 25 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä täysin ennen päällyksen tekoa.
  8. Vaahdota kermavaahto ja anna sen olla kylmässä muffinien koristeluun saakka.
  9. Koristele muffinit kermavaahdolla ja ripottele päälle Marianne-seosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...