21. kesäkuuta 2012

Kebabit pekonilla

Phuuh, valtavan huono omatunto blogin "hylkäämisestä" kuukaudeksi. Kaikenlainen hässäkkä on kuitenkin imenyt mehut niin täysin, että tauko oli pakollinen. 

Nyt palaan taas kiltisti hellan ääreen, ja on tässä kuukaudenkin aikana tullut tehtyä jotain kivaa ja jopa maisteltua uusia ruokiakin.

Aloitetaan uskomattoman hauskoilla ja hyvillä pekoniin käärityillä lihamurekkeilla, eli kebabit pekonilla.

Kebabit pekonilla

  • 400 g jauhelihaa
  • Haluamasi mausteet
  • Bambutikkuja
  • Pekonia
  • Dippikastiketta

1. Tee mieluisasta jauhelihasta itsellesi mieluisa mureketaikina.
2. Liota bambutikkuja vedessä ainakin 10 minuuttia ja muotoile murekkeesta pieniä ja ohuita kepakkoja tikkujen ympärille.
3. Kääri mureketikun ympärille yksi pala pekonia.
4. Paista tikkuja uunissa, 200 astetta 10 minuuttia.
5. Viimeistele kaunis paistopinta grillissä tai grillipannulla.
6. Tarjoile dippikastikkeiden, esim. bbq-mausteella maustetun kermaviilin, aiolin tai muun vastaavan sekä salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...