29. maaliskuuta 2012

Täydellinen kanamarinadi

Huh, nyt kun asunnon muutosta, kirppiksestä ja kuumeesta on selvitty, on taas aikaa kirjoitella. Kiitos kaikille hienoista vinkeistä kirppis-asiassa, miltei kaikki meni kaupaksi ja rahaa tuli kotiin yli 400 euroa!

Kamaa jäi kuitenkin sen verran yli, ja muutossa löytyi lisää, että menemme varmasti uudelleenkin kirpputorille. OIihan se ihan hupaisaa puuhaa kaikessa outoudessaan. Kalliossa olisi luvassa12.5. Siivouspäivä eli iso katukirppis, jota harkitsen myös. 


Mikäpä on ihanampaa kun suloisen ruoan tuoksu joka täyttää asunnon. Sitä on ainakin luvassa, kun marinoi kanan rintafileet seuraavalla tavalla.


Miksi marinadi nyt sitten on niin täydellinen? Koska se on niin helppo, halpa, raaka-aineet löytyy usein kaapista ja se ei sisällä tippaakaan sitä ällöä punaista litkua jossa kanat Suomessa yleisesti kaupataan.


Itse tykkään paistaa kananrinnat pannulla, mutta sitä varten leikkaan ne pitkittäin kahtia jotta saan tarpeeksi littanoita pihvejä. Ne paistuvat nopsasti, melkeinpä minuutissa per puoli. 


Tämän marinadin pohja on Kariniemen sivuilta.


Sitruuna-valkosipulimarinoitua kanaa
  • Maustamattomia kanan rintafileitä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • Mustapippuria tai sitruunapippuria
  • Suolaa
  • Halutessasi vielä 1tl basiilikaa tai persiljaa
  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen, marinoi kanaa huoneenlämmössä ainakin 30 minuuttia ja paista fileet pannulla kypsiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...