Innostuin uuden patani ja viikonlopulta ylimääräisiksi jääneen punaviinin
ansiosta tekemään ensi kertaa Burgundin pataa. Etsin pitkään jotain simppeliä
reseptiä ilman sen kummempia hienouksia. Ja ilman sitä, että joutuisin jollain tavoin
vahtimaan ruokaa.
Kaikkein yksinkertaisin resepti oli löytyi Hans
Välimäen Makujen salaisuudet -kirjasta, ohje löytyy myös Ruokalan nettisivuilta. Mureaa pataa saimme tulokseksi, ja padassa maistui mukavasti myös pekoni.
Toinen Välimäen resepti Burgundin pataan (hieman
monimutkaisempi) löytyy tästä linkistä, se on skannattu aikoinaan ilmestyneestä
Presso-lehdestä.
Mutta se helpompi ja simppelimpi resepti siis tässä:
Burgundin pata
3-4:lle
- 600 g naudan paistia
- 1 paketti pekonia
- 2 salottisipulia
- (0,5 dl brandya tai konjakkia)
- 4 dl punaviiniä
- 0,5 l vettä
- suolaa ja pippuria
- 1 tl timjamia (tai 4 oksaa tuoretta)
- 3 laakerinlehteä
- 2 valkosipulin kynttä
- 8 pikkusipulia
- voita ja/ tai öljyä
- vehnäjauhoja
- Kuutioi liha reiluiksi kuutioiksi, pyöräytä ne vehnäjauhoissa ja ota niihin pannulla (voissa tai öljyssä) kaunis väri. Siirrä lihat uuninkestävään pataan.
- Ruskista pannulla myös pekonit ja hienonnetut salottisipulit sekä kaada ne pataan lihojen kaveriksi. Lisää pataan puolitetut valkosipulin kynnet, punaviini ja vesi sekä mausteet.
- Hauduta pataa uunissa 150-175 asteessa 2-3 tuntia ja lisää joukkoon kuoritut pikkusipulit. Jatka hauduttamista vielä puolesta tunnista tuntiin ja tarkista maku.
- Tarjoile esimerkiksi riisin tai perunoiden kera.
Se vaikeampi linkki ohjaa johonkin lainahakemkseen. Että silleesä taas....
VastaaPoista