9. elokuuta 2012

Makoisimmat sitruunamuffinssit


Olen innostunut muffinssien leipomisesta tänä vuonna todenteolla ja kokeillut erilaisia ohjeita ripakopallisen. Jossain taikina on mennyt täysin pieleen, karkkivärit ovat pilanneet kokonaisia pellisiä, lime curd -tahnalla maustetut limemuffinit olivat vastenmielisiä erikseen määrittelemättömästä syystä ja niin edelleen.

Rakastan kuitenkin sitruksen makua muffineissa mutta olin jo luovuttaa kun ne eivät millään tuntuneet onnistuvan. Onneksi kokeilin vielä kerran Anton & Anton -lähiruokakaupan blogin ohjeella.

Veriappelsiinia, suurta suosikkiani, en lähikaupastani löytänyt, joten tein muffinssit ilman. Erinomainen maku oli näinkin.


Sitruunamuffinit
12 kpl
  • 170 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruuna
  • 1 veriappelsiini
  • 2 limeä
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Hyppysellinen suolaa
  • Vaniljasokeria

Kuorrutus:
  • 400 g tomusokeria
  • 4 rkl sitruunan tai limen mehua
  • (raastettua limen kuorta koristeeksi)

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunan, veriappelsiinin ja kahden limen raastettu kuori. 
  2. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen. 
  3. Lisää hieman yli 2 desilitraa vehnäjauhoja, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Paista uunissa 170 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes muffinsit tummuvat hieman päältä. 
  4. Sekoita kuorrutusta varten 400 g tomusokeria ja 4 ruokalusikallista puristettua sitrusmehua. Lisää tarvittaessa mehua kunnes saat haluamasi koostumuksen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...