5. syyskuuta 2012

Paras alkuruoka ikinä: Porvoon Bistro Sinne


Käväisimme eräs lauantai Porvoossa aivan asiakseen lounaalla kehutussa Bistro Sinnessä. Runsaasti kehuja niittänyt, Savoyn entisen keittiömestari Kai Kallion uusi ravintola oli todella oman matkansa arvoinen. Karun teollinen interiööri oli tyylikäs mutta lämmin. Ja erityisesti hauska, kiinnitä huomiota vaikkapa kukkaruukkulamppuihin tai erikoiseen naulakkoon. 


Valitsimme menun, johon kuului tuona lauantaina alkupalana carpacciota parmesanilla, pääruokana lohta ja uusia perunoita kanttarellikastikkeella sekä mustikkajälkiruoka. Kolmen ruokalajin lähiruokamenu maksoi vain 37 euroa. 

En ole aiemmin ollut kovin luomu/lähiruokauskovainen, mutta tuo alkuruoan liha oli jotain niin taivaallista että en muista parempaa maistaneeni. I'm sold!

Ihanana yllätyksenä menun pääruoalle suositeltiin pfalzilaista rieslingiä: samalla tilalla käväisimme kesällä 2011 ja ostimme sieltä myös kotiintuomisia. Tuolloin paikan omistaja kertoi meille että hänen viinejään saa myös Alkon tilausvalikoimista, mutta nykyään myös useista myymälöistä. Viinin nimi on Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Gerümpel ja se on ihanan pehmeää, juuri sopivasti hapokasta viiniä.


Mustikkajälkiruoka oli enemmän mieheni kuin minun mieleeni. Paistoksen päällä oli makua antamassa myös lakritsakarkkia ja vaniljajäätelöä.

Menu vaihtuu jatkuvasti sesonkien mukaan joten näitä meidän nauttimia ruokia ei valitettavasti ole enää tarjolla. Katso tuorein menu paikan nettisivuilta. 

Suosittelen pöytävarauksen tekemistä myös lounaalle, sillä itse jouduimme todistamaan myös useiden seurueiden käännyttämistä ovelta ruuhkan vuoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...