18. helmikuuta 2013

Makkaraperunat kahdella tapaa

Makkaraperunat kahdella eri tavalla valmistettuna.

Juusto, peruna ja kunnon makkara ovat pyhä trio, kun tarkoituksena on valmistaa maistuvaa iltapalaa

Lähdin mukaan kilpailuun, jonka Snellman järjesti uuden makkaransa lanseeraamiseksi. Koska kotiruoka on se minun juttuni, päätin ensi kertaa osallistua tällaiseen blogi-kisaan.

Lenkkimakkarasta minulle tulee mieleen ensimmäisenä nimenomaan iltapala, ja siksi halusin tehdä jotain joka sopisi mausteidensa ja makujensa puolesta koko perheelle sekä hyödyntäisi mistä tahansa kaupasta saatavia aineksia.

Mietin tätä suunnitellessa myös nykyistä trendiä, jossa pyritään minimoimaan ruoasta aiheutuva hukka, joten siksi makkaraa ja uuniperunaa hyödynnetään nyt reseptissä kahdella eri tavalla. Jos makkarasekoitusta jää yli, sen voi laittaa voileipien päälle ja tehdä lämpimiä voileipiä. Jos taas perunaseosta jää kulhoon, se on helppoa sekoittaa perunakeittoon, sämpylätaikinaan tai juuressoseeseen.

Tämä iltapala on myös helppoa valmistaa hyvissä ajoin etukäteen niin että nälän iskiessä valmiit palaset on helppoa vain laittaa uuniin.

Tämä resepti siis sijaitsee Snelmanin kilpailusivuilla täällä. Käy äänestämässä, sillä voit voittaa illallisen huippuravintolassa ja hotelliyön kahdelle Helsingissä!


Makkaraperunat kahdella tapaa

2:lle pääruokana, 4:lle iltapalana

 • 1 Snellmanin Kunnon lenkkimakkara
 • 1 nippu kevätsipulia
 • 1 punasipuli
 • 2 isoa uuniperunaa tai 4 pientä
 • 1 rkl grillimaustetta
 • 150 g Emmental-juustoa raasteena
 • 4 tl sinappia
 • Ripaus mustapippuria
 1. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Pese uuniperunat (Rosamunda tai muu iso peruna) huolellisesti, töki haarukalla perunoihin reikiä ja laita uuniin 60 minuutiksi.
 2. Silppua kevätsipuli puolen sentin palasiksi ja punasipuli pieneksi silpuksi.
 3. Leikkaa yksi lenkinpuolikas kahtia. Leikkaa neljästä palasta pois myös sentti pois lenkistä pitkittäin niin, että pääset kovertamaan puolikkaan sisuksen pois. Merkkaa terävällä veitsellä itsellesi alue makkaran reunojen myötäisesti, jonka sitten pienellä lusikalla koverrat pois. Jätä reunusta ainakin 3 milliä. Varo myös, ettet puhkaise makkaraa pohjaan saakka.
 4. Sivele makkarakuppien sisäpinta sinapilla, 1 tl per kuppi.
 5. Silppua makkaran ylimääräiset palaset sekä kovertamasi makkaran sisus hyvin pieneksi ja sekoita mukaan kolmasosa kevätsipulista ja punasipulista. Mausta seos mustapippurilla.
 6. Kun perunat ovat valmiit, leikkaa niistä noin kahden-kolmen sentin korkuisia veneitä, joista koverrat sisuksen pois. Yhdestä perunasta saat kaksi venettä.
 7. Älä tee perunasta muusia, mutta pilko sitä pienemmiksi palasiksi lusikalla tai haarukalla. Sekoita mukaan grillimauste, kolmannes kevät- ja punasipulista sekä puolet juustoraasteesta.
 8. Täytä makkarakupit perunaseoksella ja perunat makkaraseoksella.
 9. Ripottele perunaveneiden ja makkarakuppien päälle vielä loput juustoraasteesta. Tähän asti voit valmistaa ruoan etukäteen ja laittaa ne odottamaan jääkaappiin.
 10. Paista uunin alatasolla 15 minuuttia.
 11. Tarjoa sivussa vihersalaattia, johon voit laittaa myös loput kevät- ja punasipulit.
 12. Jos makkarasekoitusta jää yli, sen voi laittaa voileipien päälle ja tehdä lämpimiä voileipiä. Jos taas perunaseosta jää kulhoon, se on helppoa sekoittaa perunakeittoon, sämpylätaikinaan tai juuressoseeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...