8. helmikuuta 2013

Paluu blogiin + pihvi-chiabata
Lienee syytä kertoa zipattuna syyt hiljaiselolleni blogimaailmasta: uusi työ ja sen myötä muutto työviikoiksi Helsingistä Tampereelle, mieheni muutto työviikoiksi Helsingistä Lahteen, viikonloppujen pyhittäminen aviomiehen näkemiselle Helsingissä, verenpaineentarkkailun tuomat muutokset ruokavalioon (ei suolaa...) ja yleinen laiskuus ruoanlaittoa kohtaan, joka johtuu kaikista edellisistä. Niin, ja kissammekin kuoli, joka pisti joulunpyhinä mielen hieman matalaksi eikä joulunkaan ruoista ollut mitään raportoitavaa sen vuoksi.

No, mutta nyt olen palannut takaisin ja pyrin päivittämään vähintään kerran viikossa. Vietän viikot siis Tampereella töiden parissa ja täältä riittääkin runsaasti ruokamaailmaan raportoitavaan. Kirjoitan myöhemmin oman postauksen Ravinteli Huberista, joka on paras ravintola, jossa olen Suomessa syönyt. Pohjoismaiden suurin kauppahalli sijaitsee myös Tampereella ja on suunnaton kulinaarinen aarreaitta jossa käyn vähintään kerran viikossa.

Viime viikolla Tamperelainen-lehdessä haastateltu Hans Välimäki muuten valikoi Tampereen kolmeksi parhaaksi ravintolaksi juurikin Huberin, ravinteli Berthan ja Bodega Saludin. Berthaan suuntaamme syömään viimein kuun vaihteessa, ja Salud täytyy ottaa myös vierailulistalle.

Tarvitsin selkeästi jonkun kannustimen jotta lähden taas päivittämään aktiivisesti blogia. Minulle sellainen toimi nyt ruokablogisteille järjestettävä kilpailu, johon lähden ensi kertaa mukaan. Vaikka en odota kisalta suuria, on kivaa päästä mukaan ja kerrankin tarkoituksena on tehdä ihan tavallista kotiruokaa! Mutta siitä lisää myöhemmin.

(EDIT: Kilpailuosallistumiseni on nyt julki, äänestä ja voit voittaa huippuillallisen ja hotelliyön kahdelle!)

Koska elämänmenomme menee nyt niin, että mies ajaa Lahdesta ja minä körötän junalla perjantai-illaksi kotiin, kohtaamme kotiovella kuuden maissa illalla ja molemmilla on silloin jo kova nälkä. Perjantai-illan ruoan pitääkin olla hyvin nopeasti valmistuvaa, jonka raaka-aineet saa helposti aseman kaupasta mukaan ja joka ei vaadi pitkiä hauduttamis/paistoaikoja. Tällainen pihvi-chiabata on sekä nopea, helppo että täyttävä.

Tämä olisi kiva valmistaa kesällä grillissä niin, että paahtaisi leivän ja sipulit grillissä lämpimiksi myös. 

Pihvi-chiabata

2:lle nälkäiselle, tai 4:lle pieneksi iltapalaksi

 • 2 kpl ulkofilepihvejä
 • 1 kpl punasipulia tai marinoitua punasipulia
 • 2 rkl Aiolia tai paprika-majoneesia
 • 2 rkl paahdettua sipulia
 • 2 kpl tomaattia
 • 1 kpl chiabata
 • Ripaus mustapippuria 


 1. Ota marinoidut tai marinoimattomat ulkofilepihvit lämpenemään hyvissä ajoin ennen paistamista. Jos olet ostanut chiabatan esipaistettuna, paista leipä ohjeen mukaan.
 2. Paista pihvejä n. 3 min per puoli ja kääri folioon vähintään 10 minuutiksi.
 3. Leikkaa punasipulit ja tomaatit, ja voitele halkaistu leipä majoneesilla.
 4. Leikkaa levänneet pihvit ohuiksi suikaleiksi ja täytä muut aineet leivän sisälle.
 5. Jos haluat, tähän ruokaan sopii hyvin myös tavallinen majoneesi, kurkkusalaatti, kermaviilimäinen kastike pihvin päälle tai kaikenlaiset marinoidut kasvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...