29. helmikuuta 2012

Kirppisasiantuntijat, auttakaa!


Uskaltaudun ensi kertaa kirpputorille myymään kun kaappini vain pursuavat tavaraa jota en enää tarvitse. Edellisessä elämässä joudun edustamaan paljon työni puolesta, ja nyt muun muassa Linnan juhliin hankitut juhlavaatteet viruvat käyttämättöminä kaapeissa. Kun olen muuttamassa mieheni kanssa viimein saman katon alle, olisi tyhmää roudailla kamoja varastosta toiseen jälleen kerran.

Myyntiin menee muun muassa Michael Korsin trenssi, paljon juhlavia vaatteita, Mulberryn käsilaukku, Guessin iltalaukku ja muita pieniä iltalaukkuja, Helinäkeiju-matkalaukku ja meikkiboksi, kerran käytetty makuupussi, lautapelejä (mm. uusi Monopoly), dvd:itä, ruokakirjoja ja muita opuksia, vaaka, Iittalan tuikkuja, setti venäläisiä teekuppeja ja Iittalan juomalaseja (Viktor, Valto Kokon suunnittelemat).

Olen varannut paikan Valtterista lauantaille 24.3. ja ongelmani on seuraava: olen viimeksi käynyt kirppiksellä kunnolla ostoksilla joskus markka-aikaan eli vuonna miekka ja kirves. Minulla ei ole siis kunnolla hajua siitä, mikä menee kaupaksi ja mihin hintaan tuotteita kannattaisi myyntiin laittaa.

Yritin etsiä netistä apua, mutta vastaan tuli lähinnä lastenvaatteiden hintoja. Mutta entäpä alpakka-lusikat, uniikki satiininen iltapuku, Noa Noan paksu huivi, hopeinen kakkulapio, Jamie Oliverin Alaston kokki palaa -keittokirja, käyttämättömiä iltakenkiä, Alvar Aallon suunnittelema teräksinen tarjoilulautanen, 1960-luvun vintage-käsilaukku poninkarvasta?

Tiedän että näihin ei voi toki antaa aukottomia vastauksia, mutta olisin kiitollinen mistä tahansa vinkistä oikeaan suuntaan. Onko Valtterin hintataso erilainen kuin muiden paikkojen? Vaikuttaako se, että vaatteiden koko on L-XL ja kenkien 41 niiden menekkiin/hintoihin? Onko huuto.netin ja vastaavien hintataso kuinka erilainen kirpputorien hintoihin?

Ja mikä ehkä tärkeintä, mikä on korkein hinta mitä kirpparilla voi mistään pyytää? Itse en nyt ole lähdössä loputtomaan huuto.net-rumbaan kamojeni kanssa, vaan tarkoitus olisi saada niin paljon kuin mahdollista kaupaksi tuon yhden päivän aikana. Vaikka sitten kuinka halvalla menisi, en missään nimessä kuvittele saavani "omiani" takaisin mistään tuotteesta. 

Alla muutamia tuotteita joita olin ajatellut kaupata: 
Ruskea laukku on poninkarvaista vintagea, pieni vihreä iltalaukku Balilta ja mustan iltapuvun kanssa Linnan juhlissa joskus mukana ollut pieni iltalaukku.
Helinä-keiju matkalaukku ja -meikkiboksi, Disney Storesta.
Iittalan nappi-tuikkuja.
Chez Jouni -keittokirja, paljettinen läppärilaukku ja Muodin luojat -kirja muodin valokuvauksesta.

Kultainen iltalaukku, kävisi varmaan kännykkäkotelosta. Melko eksoottinen esine laukkukokoelmassani, oli muinoin Linnan juhlissa kultaisen paljettitopin ja mustan pitkän hameen kanssa.                                       
Sex and The City -jatko-osia, tai siis Carrie Diaries -kirjoja joissa kerrotaan Carrien ja muiden kumppanien nuoruudesta.
Uniikki, itse suunnittelemani juhlava jakku Linnan juhliin, satiinia.  
Noa Noan juhlava jakku, on valtavan kauniin turkoosi, tämä kuva ei nyt tee oikeutta hurmaavalle värille. 
Tunika monivärisellä helmikirjailulla.  
Dieselin farkut, vöitä, hanskoja, pääkallokravatti yms. 
 Käyttämätön huppari, jossa veikeät kissankorvat. 
Kauluspaitoja, osaMarellaa ja Ralph Laurenia, osa H&M:ää. 
 Japanilainen kimono, siis Japanista.
 Mexxin karvaliivi, tekoturkista. 
Burberryn kissan/koiranruokakuppi. 
 Ruokakirjoja.
Mulberryn käsilaukku. 
 Pääkallokäsilaukku. 

Kuten sanoin, olisin hirrrrrveen kiitollinen mistä tahansa avusta :D

11 kommenttia:

  1. Heja, hinnoitteluun vaikuttaa tosiaan paljon se, että haluaako rahaa vai lähinnä vaivanpalkkaa siitä tavaroiden hävittämisestä. Viime kesänä myin Hietsussa vaatteita pääasiassa 5-10e hintaan - kyseessä ei kyllä ollut ihan noin kalliita merkkejä ja halusin lähinnä päästä kaapintäytteestä eroon. Mitä ei myyty, päätyi UFFin laatikkoon.
    Aika nopeasti sä pääset hinnoista jyvälle ihan siellä paikan päällä. "Paljon maksat?" on aika huono kysymys, kannattaa mielummin heittää joku lähtöhinta ja katsoa reaktiota. Asiakkaat antaa nopeasti palautetta ja alkavat tinkaamaan, jolloin saat suuntaa siitä, mikä se lopullinen hinta tulee olemaan. Kalliimpiin kamoihin voi ottaa referenssiksi huuto.netin hintapolitiikkaa ja varautua vähän pudottamaan siitä. Ehkä joskus kamaa menee alihintaan, mutta hei, varmaan tiedät itsekin kuinka kiva on tehdä joku halpa löytö kirpparilta ;)
    PS, hieno Burberry-kuppi! Onks toi ihan oikee vai "Burberry-henkinen"?

    VastaaPoista
  2. Ainiin, ja yleensä heti kun alat purkamaan tavaroitasi, iskevät "haukat" paikalle, eli ammattimyyjät jotka yrittävät ostaa pilkkahintaan kaiken kaupaksi käyvän ja myydä nämä itse kalliimmalla päivän mittaan. Kandee varoa siinä kohtaa että mitä pyytää.

    VastaaPoista
  3. Kiitti! Mä kun oon niin sosiaalisesti vammainen tapaus niin aattelin että laitan jokaiseen tuotteeseen hinnan pienellä teipinpalalla ja vaatteisiin siihen henkariin kiinni. Ja sit loput tyyliin "tässä korissa kaikki 2 euroa". Vai onko tämä "kirpparietiketin" vastaista?

    ps. Joo, ihan aito se on, Stockalta joskus hankin kun oli vielä kissa, jonka nimi oli Kissa-kissa. Ex-mies tapatti kissan, mua jäi lämmittämään vain tämä Burberryn ruokakuppi. Ehkä on siis parempi hankkiutua tuosta muistosta eroon. Ovh. taisi olla jotain 50-60 egee, saiskohan tosta kirppiksellä vitosen?

    VastaaPoista
  4. Whaat? Oikeesti? Hyi, miten sellasen voi estää? Ei vaan myy, laittaa vaan kaiken rojun ekaksi esille? Mistä sellaisen "haukan" tunnistaa muuta kuin siitä että tulee heti siihen kärkkymään?

    VastaaPoista
  5. Haukan tunnistaa tyytymättömän kriittisestä ilmeestä, joka yrittää viestittää, että "näistä vaatteista ei kukaan tule maksamaan mitään, myy ne mulle eurolla" ;)

    VastaaPoista
  6. Tuo kissankorvat huppari on tosi söpö, ostaisin sen heti :D

    VastaaPoista
  7. Kaikkein kaameimmat haukat penkovat laatikoitasi, ja pöyhivät purkamattomia tavaroita, ovat siis kerrassaan ärsyttäviä. Pahoittavat toki kovasti mielensä, jos ystävällisesti asiasta huomauttaa...

    JoOku tuttu kertoi, että Valtterissa on nykyisin aika paljon varkaita. Eli pidä huoli varsinkin kaikesta arvokkaammasta ja omista rahoistasi! Ja muista ottaa hyvät eväät mukaan. :)

    VastaaPoista
  8. Oh nou! Kiitos hyvistä neuvoista, täytyy todellakin pitää arvokamat sitten lähellä itseä ja varautua häätämään haaskoja, tästähän tulee jännää!

    VastaaPoista
  9. Menikö kuppi kaupaksi? Jos ei, niin olisin kiinnostunut ostamaan sen! :)

    VastaaPoista
  10. Jenni:

    Meni valitettavasti kaupaksi kyllä. Ostin sen aikoinaan edelliselle kissalleni Stockmannilta, maksoi muistaakseni jotain 50 euron hujakoilla.

    Muutoin kirppis oli suuri suksee, voittoa tuli yli 400 euroa kun pöytämaksu 28?euroa miinustettiin kokonaissummasta. Kiitos paljon kaikista hyvistä neuvoista!

    VastaaPoista
  11. Onnea hyvistä kaupoista. Kesäkirppikset ovat mielestäni parhaita. Meillä täällä Jyväskylässä on Sepänaukion kirppis, jossa ihmiset kokoontuvat myymään tavaroitaan taivasalla. Siellä on kivaa kun aurinko lämmittää ja hinnat ovat halpoja :)

    VastaaPoista

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...