7. maaliskuuta 2012

Ribsit ja coleslaw punakaalista


Rakastan ribsejä ja punakaalia, joten helppo ja hyvissä ajoin ennakkoon valmistettava ruoka tekee kauppaansa meidän taloudessa. Vaikka kuva on tällä kertaa ehkä surkein ikinä, tämä kamala kuva ei johdu humalatilasta, vaan ribseistä tulevasta höyrystä ja suuresta innostuksesta päästä luiden kimppuun. 

Ribseissä parasta on se, että luut voi keittää hyvissä ajoin ennakkoon ja valmistaa kun tulee nälkä. Keittiön yleiskoneessa salaatin ainekset taas pilkkoutuvat niin vinhasti, että salaatti ei vaadi juuri mitään tekoa. Mielestäni coleslaw ei parane jääkaapissa seistessään, vaan on parasta tuoreeltaan.


Helsingissä ostan itse ribsit aina Wotkinsilta, muun muassa Rautatieaseman S-marketin Wotkinsin omassa tiskissä on ribsejä aina tarjolla.

Ja kyllä, maailma on pullollaan juuri niitä oikeita ribsien reseptejä ja koulukuntia siitä, miten ne oikein pitäisi valmistaa. Itse kuulun oppisuuntaukseen ”Se joka keitetyn paistaa, makean maistaa”. Kokeile ihmeessä!

Ribsit
  • 1 1/2 riviä baby ribs -kylkiluita per henki
  • Vettä
  • 1 tl maustapippureita
  • Laakerinlehti
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl suolaa
  • Barbaque-kastiketta, whiskey/bourbon-makuinen

  1. Keitä vettä isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää mausteet ja lihat kiehuvaan liemeen. Pilko tarvittaessa kylkirivistöjä pienemmiksi jotta ne mahtuvat kattilaan.
  2. Anna porista pienellä tulella noin puolitoista tuntia. Poista pintaan tuleva vaahto tarvittaessa.
  3. Jos haluat samalla saada aikaan lihalientä: tämä liemi kelpaa sellaisenaan kokoon keitettynä, tai lisää mukaan muita suosikkimausteitasi tai muita vihanneksia.
  4. Anna palojen jäähtyä liemessä ja nosta kattila sellaisenaan jääkaappiin. Ribsit saavat helposti olla kaapissa 8-24 tuntia.
  5. Kun olet valmis grillailemaan, nosta lihat liemestä ja levitä lihapalojen päälle bbq-kastiketta.  Voit myös laittaa lihat bbq-marinadiin jo heti niiden tultua keittämisestä.
  6. Paista joko grillissä tai 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Sivele uudelleen bbq-marinadilla ennen tarjoilua.
Coleslaw
4:lle
  • 2 kpl porkkanoita
  • 300 g punakaalia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria

  1. Raasta kasvikset, sekoita joukkoon majoneesi ja etikka. Mausta makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voisit pitää myös näistä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...